logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RD45 w Citroen C4 szumi mimo wymiany radia i anteny - co robić?

maliszk 04 Gru 2018 22:33 2643 3
REKLAMA
  • #1 17605679
    maliszk
    Poziom 2  
    Witam
    Mam citroena c4 od jakiegoś czasu z radiem fabrycznym RD45 i niestety radyjko tylko szumi,Ponieważ przestało czytać także płyty wymieniłem na nowe jak oryginał chińskie.Chińczyk radio zakodował ,podłączyłem i nowe też szumi ,płyty czyta ,pendraiwa czyta ,wszystkie ustawienia kompa działają .Był w instalacji jakiś separator wymieniłem -szumi,separator wywaliłem,jest lepiej ,ale szumi ,antenę wymieniłem-szumi ,przewód antenowy wymieniłem -szumi, a jak wsadzę w gniazdo antenowe kawałek kabla to czysto gra,więc działa . Jestem laikiem ,więc może ktoś powie mi co jest nie tak.
  • REKLAMA
  • #2 17605775
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 734
    Witam.Antena dachowa?To w jej stopce umieszczony jest wzmacniacz sygnalu FM.Zerszta sam sobie dales odpowiedz wkladajac kawalek kabla w gniazdo antenowe odbiornika.
  • REKLAMA
  • #3 21021076
    tomaszyk084
    Poziom 13  
    Ocena: 30
    Witam i co poradziłeś sobie z odbiorem radia?
    Też mam taki problem i nie wiem co wymieniać, a na kawałku kabla radio ładnie gra
  • #4 21021657
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1395
    Temat archiwalny - dyskusja nie toczyła się w nim od ponad roku. Dodaj odpowiedź tylko jeśli masz poradę do dodania.
REKLAMA