logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Makita hr2610T nie obraca wiertłem - uszkodzona zębatka, co sprawdzić?

wysoki 10 Gru 2018 22:48 1410 3
REKLAMA
  • #1 17618720
    wysoki
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Witam
    Mam problem z moją makitą hr2610T. Otóż po remoncie w serwisie od razu dziwnie troszkę pracowała, tak jakby cały czas miała włączony udar nawet przy rozłączonym udarze słychać było lekkie uderzenia bijaka. a tera niestety już nie obraca w ogóle wiertłem wystarczy lekki opór i stoi, a czasem to i bez obciążenia nie chce ruszyć. Czy ktoś może mi powiedzieć na co przy rozebraniu musiałbym zwrócić uwagę widziałem tylko, że taka duża zębatka ( na rysunku nr 30)nie ma jednego zęba, reszta z wierzchu wygląda jakby ok.
    proszę o pomoc
    Załączniki:
    • Makita hr2610T nie obraca wiertłem - uszkodzona zębatka, co sprawdzić? HR2610_page_00.png (382.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17619128
    stasiak965
    Poziom 16  
    Ocena: 70
    Do wymiany koło zębate 30, flansza 29. Ja obstawiam źle zamocowany przycisk zmiany trybu pracy. Zwróciłbym uwagę na pozycję 54
  • REKLAMA
  • #3 17622975
    wysoki
    Poziom 10  
    Wymieniłem te dwie części teraz się wierci aż miło okazało się też że puściło zabezpieczenie sprężyny dlatego uszkodzone zostało koło zębate.
    dziękuje za pomoc. temat zamykam do następnej awarii zapewne.
  • #4 17622980
    wysoki
    Poziom 10  
    Wymieniłem te dwie części teraz się wierci aż miło okazało się też że puściło zabezpieczenie sprężyny dlatego uszkodzone zostało koło zębate.
    dziękuje za pomoc. temat zamykam do następnej awarii zapewne.

Dodano po 59 [sekundy]:

tak jak napisałem wyżej pomocna rada od specjalistów i wszystko działa
REKLAMA