Szukaj boxa od skrzyni, ten przy bezpiecznikach jest od całej reszty, tzn komunokuje sterowniki ze sobą, steruje częścią hydrauliki itp - taki body computer. Nie jestem tego zupełnie pewien w przypadku 500 ale 700, 800,900 tak ma.
Mam jakiś schemat od chyba 800 z tym turbosziftem i ten box obok bezpieczników steruje drugim od skrzyni ale już nie przez can.. Can jest pomiędzy e-boxem a kombi - sprawdziłeś że sprawny. Pomiędzy e-box a e-box getriebesreuerung jest jakiś inny standard połączenia. Dla eksperymentu wyjmij ten bezpiecznik co go sprawdzałeś - jeśli schemat się zgadza to getriebe box straci zasilanie i powinny pojawić się jakieś nowe błędy. Możliwe że jedyny który się pojawia w przypadku braku zasilania gatriebe to ten co masz.
Kolega wyżej podał ci piny dla can - zgadzają się ze schematem od 800 więc myślę że można się nim posłużyć ale 100% pewności nie ma.
Dodano po 6 [minuty]: Rowan napisał: Zauważyłem, że teraz po skasowaniu, odpaleniu, próbie przełączania półbiegów, wyświetla symbol stopni mocy, ale pokazuje się błąd 5.1.12.
Bo e-box odbiera sygnał z przełącznika półbiegów, przekazuje canem do wyświetlenia do kombi i to jeszcze działa, przekazuje polecenie przełączenia mocy do getriebe i w tym momencie jest brak porozumienia i stąd ten błąd - zniszczone rozpoznanie stopni mocy (takie jego tłumaczenie z niemca.