Ekspres mam jakieś 8 lat. Ostatnio zaczął robić niezbyt smaczną kawę. Regularnie go odkamieniam i czyszczę zaparzacz. Do środka wcześniej nie zaglądałem. Rozebrałem go w celu wyczyszczenia wszystkiego co się da, przed kombinowaniem z wymianą elementów.
Tak więc wymontowałem młynek, pompkę i to ustrojswo od góry, nazywają to termoblokiem ale grzałka w moim modelu jest osobno. Wyczyściłem wszystko i złożyłem. Po złożeniu, nic się nie dzieje, zapala się tylko lampka sygnalizująca pełen zbiornik na fusy. Próbowałem też przejść do trybu serwisowego, (para + 1 filiżanka) ale efekt jest podobny, dodatkowo świeci się lampka braku wody (po napełnieniu przestaje) i reaguje też na otwarcie drzwiczek.
Kontrolowałem dwukrotnie czy wszystkie złączki są podłączone.
Czy może ktoś orientuje się o co może chodzić?
Z góry dzięki i pozdrawiam
Tak więc wymontowałem młynek, pompkę i to ustrojswo od góry, nazywają to termoblokiem ale grzałka w moim modelu jest osobno. Wyczyściłem wszystko i złożyłem. Po złożeniu, nic się nie dzieje, zapala się tylko lampka sygnalizująca pełen zbiornik na fusy. Próbowałem też przejść do trybu serwisowego, (para + 1 filiżanka) ale efekt jest podobny, dodatkowo świeci się lampka braku wody (po napełnieniu przestaje) i reaguje też na otwarcie drzwiczek.
Kontrolowałem dwukrotnie czy wszystkie złączki są podłączone.
Czy może ktoś orientuje się o co może chodzić?
Z góry dzięki i pozdrawiam