logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi Magnifica ESAM 3000.B – nie zaparza kawy, czerwona lampka pojemnika fusów

skroba72 13 Paź 2014 14:50 4698 4
REKLAMA
  • #1 14037963
    skroba72
    Poziom 1  
    Witam,
    kupiłem "okazyjnie" ekspres zdefektowany DeLonghi Magnifica ESAM 3000.B. Wszystko niby działa, ale gdy chcę zaparzyć kawę, cały proces krok po kroku jest wykonywany (tylko samo parzenie kawy nie następuje). Tzn. w momencie, kiedy dystrybutor jest w pozycji u góry, gdzie powinno nastąpić dłuższe parzenie kawy, jest tam tylko chwilę i zaraz powraca do dolnego poziomu. Nie ma nawet kropli zaparzonej kawy. Sygnalizuje po zakończeniu procesu czerwoną lampką zapełnienia pojemnika z fusami (choć prawie jest pusty, odrobina suchej kawy, która nie została zaparzona).
    Proszę o podpowiedź, co z tym fantem, czy to jakiś poważny problem, zanim będę zmuszony odwiedzić serwis :-(
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 14042390
    falo22
    Poziom 25  
    Ocena: 648
    Albo jest mocno zakamieniony , albo padł wyłącznik krańcowy.
  • REKLAMA
  • #3 15830558
    zen58
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Miałem ten sam problem dlatego informacja dla szukających podpowiedzi.
    Winny był młynek zapchany drobną kawą. Pomogło wyczyszczenie młynka.
  • REKLAMA
  • #4 16574527
    kesy1
    Poziom 10  
    Ocena: 58
    Witam, czy problem został rozwiązany bo u mnie w ekspresie jest to samo młynek mieli kawę zaparzacz idzie do góry i zaraz wraca na dół nie podając wody a sucha kawa zostaje wysypana do pojemnika na koniec jest sygnalizacja w postaci migającej diody (kawa mielona) według instrukcji zapchany wlot kawy mielonej ale wszystko jest ok Proszę o pomoc
  • #5 21326094
    lukasz12894
    Poziom 10  
    >>16574527
    Witam, mam ten sam problem. Udało się coś zdziałać?
REKLAMA