logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sieć rozłącza się na sekundę przy większym obciążeniu

blainesky 17 Gru 2018 15:32 1230 4
REKLAMA
  • #1 17633319
    blainesky
    Poziom 6  
    Witam.
    Posiadam internet z Vectry 600Mb/s z modemem dwuzakresowym. Jestem podłączony na kablu do mojego laptopa i wszystko działa super do momentu gdy mam większe obciążenie internetu. Kiedy odpalam grę na serwerach online, co pare minut na sekunde wywala mi połączenie i wyrzuca mnie z serwera i muszę łączyć się ponownie. Dzieje się tak tylko na kablu, bo gdy gram na wi-fi to internet się nie rozłącza ale troszkę gorzej chodzi (podskakuje mi ping itd). Nie wiem czy to wina kabla czy może modemu, też nie wiem jak to sprawdzić, co prawda kabel jest nowy i działał sprawnie gdy był podłączony do modemu i internetu od innego dostawcy.
    Bardzo proszę o pomoc, szukałam podobnych tematów ale większość osób ma problem, że rozłącza im również wi-fi, a u mnie to działa.
  • REKLAMA
  • #2 17633550
    kranzio
    Poziom 26  
    Ocena: 139
    Wina leży po stronie Vectry. Słyszałem o takim samym problemie tylko nie pamiętam jak się skończyło. Trzeba to jakoś udowodnić operatorowi.
  • REKLAMA
  • #3 17635326
    Borygo123
    Poziom 29  
    Ocena: 196
    Zamów wizytę technika z Vectry i pokaż mu występowanie problemu.
  • REKLAMA
  • #4 17635330
    kranzio
    Poziom 26  
    Ocena: 139
    Tylko nie daj się zbyć, że to niby po Twojej stronie problem. Urządzenie jest ich własnością i niech wymienią na sprawne albo na inny model. Oni chyba montują dwa rodzaje modemów. W jednym ten problem występuje a w drugim nie. Przy normalnym użytkowaniu jest to problem niezauważalny, natomiast przy graniu już odczuwalny.
  • #5 17635356
    Borygo123
    Poziom 29  
    Ocena: 196
    Możesz puścić pinga zapętlonego na jakiś adres i pokazać technikowi moment kiedy się rozłącza internet.
REKLAMA