logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot Partner 1.6hdi, 2007 - Peugeot Partner 1.6hdi 2007 wymiana silnika

Darsal 21 Gru 2018 12:05 3393 2
REKLAMA
  • #1 17641747
    Darsal
    Poziom 2  
    Po włożeniu drugiego silnika, autko odpaliło -pracuje dobrze.Jednakże przestały działać światła mijania i długie, palą się tylko postojowe i tylne, nie działa również przednia wycieraczka, tylna działa, brak sygnału,kierunkowskazy działają, po zapalne kontrolki :(ABS,stop, airbag...),mam wrażenie jakby wspomaganie kierownicy ciężej chodziło, mechanik robił co mógł, sprawdzał bezpieczniki, kasował błędy,rozłożył ręce, dołączam przegląd systemów, czy ktoś jest wstanie coś podpowiedzieć co się dzieje.
    Pozdrawiam i dziękuje bardzo. Peugeot Partner 1.6hdi, 2007 - Peugeot Partner 1.6hdi 2007 wymiana silnika
  • REKLAMA
  • #2 17643215
    olzel
    Poziom 13  
    Ocena: 45
    Ewidentnie gdzieś jest przerwa na instalacji ,jakaś wtyczka kabel ,zagięty pin ,trzeba przekopać wszystkie przewody w komorze silnika a napewno chochlik sie ujawni .
  • #3 17891837
    Darsal
    Poziom 2  
    Na dzień dzisiejszy elektronika -elektryka naprawiona.
    Najpierw zawiozłem auto do elektromechanika- naprawił tylko światła mijania i długie oraz wycieraczki, trwało to ponad dwa tygodnie, a przy wyciąganiu i wkładaniu silniczka wycieraczek chcąc dobić wycieraczkę bo sterczała -pękła szyba, ale już wymieniona.👌
    Wymienił ponoć to co w załączniku pierwszy.
    Cieszyłem się, że mam chociaż działające światła i wycieraczki, za usługę chciał 500zł,dałem 400zł.
    Zacząłem szukać jakiegoś porządnego elektronika bo ten elektromajster powiedział, że musi od tego auta odpocząć i że za jakieś dwa tygodnie mam przyjechać, na dalsze szukanie przyczyny świecących kontrolek, co miałoby się wiązać z jeszcze większymi wydatkami, bo kto wie jak powiedział, czy nie będzie trzeba wymienić stacyjki, klucza, i przekodować wszystko.... Nie wróciłem.
    Pojechałem do innych elektromechaników -popatrzyli i powiedzieli, że się nie podejmą naprawy. Zaczęły się dalsze poszukiwania.
    Znalazłem elektronika samochodowego.
    Ten popatrzył i stwierdził, że dzień dwa i będzie naprawione, byłem sceptycznie nastawiony ale faktycznie po dokłaładnych oględzinach i naprawie kontrolki przestały nie potrzebnie świecić -gasły po odpaleniu.
    Co było? Wymienili sensory ABS -u i poduszek powietrznych. One się przepaliły jak powiedział,a wczśniejsza naprawa świateł i wycieraczek była niepotrzebna. Co było przyczyną przepalenia tych sensorów? Prawdopodobnie Pierwsi mechanicy po włożeniu silnika, chcąc go odpalić po dłuższym postoju podłączyli odwrotnie kable do akumulatora. Po miesiącu użytkowania wszystko w porządku. W drugim załączniku zamieszczam jak to wyglądało. Pozdrawiam wszystkich użytkowników z nie spodziankami. 😎
    Załączniki:
    • MOV_0018.mp4 (17.32 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Peugeot Partner 1.6hdi, 2007 - Peugeot Partner 1.6hdi 2007 wymiana silnika DSC_0001.JPG (9.1 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA