logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niski upload i spadki downloadu na PC z routerem Huawei b525s po kablu Ethernet

Pepcio52 22 Gru 2018 19:11 4086 4
REKLAMA
  • #1 17644581
    Pepcio52
    Poziom 2  
    Witam. Potrzebuję pomocy z wyjątkowo niskim uploadem po kablu ethernet.
    Router: Huawei b525s (od tmobile z internetem domowym lte 60Mb/s)
    karta sieciowa: realtek pci gbe family controller / realtek pci gbe family controller (tak się identyfikuje druga na USB)
    A więc tak, po podłączeniu TEGO SAMEGO kabla do laptopa mam osiągi download 55Mb/s upload 20Mb/s. Tym samym kablem do komputera z początku speedtest wywala prędkość downloadu na 40Mb/s i spada do 30Mb/s. Co ciekawe upload stoi uwaga na 2Mb/s!!
    Dzisiaj po zrobieniu wszystkich metod jakie znalazłem w internecie udało się zrobić normalny upload, ale padł mi prąd w domu i komputer się wyłączył. Od tego momentu znowu mam 2Mb/s uploadu... Jak to naprawić? Z początku myślałem, że dokupienie karty sieciowej na usb pomoże, ale kicha.
    Wyłączyłem: Large Send Offload ipv4 i ipv6.
    Przeinstalowałem sterowniki
    Dokupiłem kartę sieciową usb
  • REKLAMA
  • #2 17644736
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17644784
    Pepcio52
    Poziom 2  
    Tylko chrome, czasem leciutko svhost.
    Problem głównie polega na tym, że tylko i wyłącznie na tym komputerze tak wolno chodzi. Po wifi na telefonie stałe 40-55Mb/s i upload 20Mb/s. Tylko na komputerze tak wolno chodzi. (Testowane w momencie odłączenia wszystkich urządzeń). Tak jak pisałem na chwilę udało mi się rozwiązać problem, nie wiem co pomogło, ale po przerwie w dostawie prądu problem powrócił :(
  • REKLAMA
  • #5 17654989
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1077
    Jaki transfer w trybie awaryjnym z obsługą sieci?
REKLAMA