logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hotpoint-Ariston AQD1070D 49 E - Pytanie o trwałość\jakość.

misiekpb 24 Gru 2018 16:22 2034 6
REKLAMA
  • #1 17648922
    misiekpb
    Poziom 22  
    Ocena: 144
    Witam. Noszę się z zamiarem zakupu pralko suszarki serii Aqualtis. Jedna rzecz jaka mi nie daje spokoju to to, że programator i inne przyciski są na otwieranych drzwiach. Chciałbym zasięgnąć porady od serwisantów jak jest z trwałością taśm czy też kabli łączących te drzwi z resztą.

Oraz o ogólną trwałość sprzętu Hotpointa, bo nigdy nie miałem sprzętu z tej marki. Pozdrawiam serdecznie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17649007
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Witam.
    Głównym minusem sprzętów tego producenta jeśli chodzi o pralki lub pralko- suszarki jest brak możliwości wymiany łożysk. Producent wymusza na użytkowniku w razie awarii łożysk zakup kompletnego zespołu piorącego a to spory koszt.
    Żywotność obecnie produkowanego sprzętu AGD nie jest imponująca, ale to głównie zależy od szczęścia do danego egzemplarza chyba, że producent ewidentnie wypuści na rynek nieudaną serię.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17649099
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 17649287
    misiekpb
    Poziom 22  
    A co powiecie ogólnie o producencie Beko ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17649317
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17649768
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3671
    Obecnie zakup pralki lub pralko- suszarki ze zgrzewanym zespołem piorącym nie oznacza od razu, że urządzenie po awarii łożysk będzie się nadawać tylko do utylizacji.
    Jest kilka firm na terenie Polski, które wyspecjalizowały się w naprawach zbiorników zgrzewanych i na tą naprawę jest udzielana gwarancja, ale gdy tylko pralka zacznie pracować głośniej i użytkownik stwierdzi, że doszło do awarii łożysk to należy reagować od razu i oddać zespół piorący do naprawy.
    Jeżeli się to zaniedba to dojdzie do uszkodzenia krzyżaka bębna, który jest nie dostępny w przypadku zbiorników zgrzewanych i w takim wypadku naprawa nie będzie możliwa.
  • #7 17833987
    misiekpb
    Poziom 22  
    Kupiłem te pralkę. Na razie wiadomo, ok. Dokupiłem 5 letnią gwarancję więc na razie spokój. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup pralko-suszarki Hotpoint-Ariston AQD1070D 49 E z serii Aqualtis, zwracając uwagę na umiejscowienie programatora na drzwiach oraz trwałość taśm i kabli łączących. Odpowiedzi serwisantów wskazują na problemy z wymianą łożysk, co może prowadzić do wysokich kosztów naprawy, a także na ogólną niską trwałość sprzętu AGD tej marki. Wskazano, że po 3-5 latach najczęściej awarii ulegają pompy i grzałki, a pralko-suszarki mają ograniczoną efektywność suszenia. Użytkownik zdecydował się na zakup pralki i dokupił 5-letnią gwarancję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA