logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić?

Sebo15191 26 Gru 2018 04:58 3738 7
REKLAMA
  • #1 17651412
    Sebo15191
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam, miałem mam problem ponieważ po aktualizacji systemu windows zaktualizował mi realtek i od teog mmomentu przestał mi działać dźwięk, probowałem pare rzeczy bez skutku dlatego pisze tutaj.

Chciałem cofnąć windows do poprzednich ustawień ale wydaje mi sie ze przez to ze juz restartowalem raz komputer po aktualizacja to tej opcji nie mam.
    Opcja rozwiąż problemy od windowsa ofc nie pomogła
    W opcjach urzadzen do odtwarzania gdy klikam "test" ktory powinien wydać testowy dziwek wyskakuje informacja ze "nie mozna odtworzyć dzwięku testowego
    W menedżerze urządzeń w kontrolerach audio wybrałem Realtek i wcisnalem przywróć sterownik a przedtem sprawdzielm czy sa inne aktualizacje, nie pomogło
    W historii aktualizacji jest opcja odinstaluj aktualizacje ale na liście aktualizacji nie ma tego sterownika wiec nie mam jak go odinstalować
    Próbowałem znalezc program z zewnatrz który by mi cofnął tą aktualizacje ale znalazłem tylko takie do updatu
    potem całkowicie usunąłem realteka i zainstalowałem na nowo tez nie pomogło
    Dodatkowo zawsze jak podpinałem słuchawki albo głosniki to włączał sie program realteka, teraz nie dzieje sie nic a program zdaje sie nie działa albo go nie ma bo nigdzie go nie moge znaleźć

Poniżej wrzucam link do screenów z rzeczami które juz próbowałem i z błędami
    Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić? Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić? Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić?

a i jak trzeba to podam sprzet komputera ale na razie uzywam Windowsa 10
    i moja płyta głowna to : Micro-Star international MS-7B28

Z góry dzięki za pomoc i poświecenie czasu :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17651417
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    Witaj

Przetestuj i spróbuj np.1 z 2 opcji wyboru z paska zadań :

Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić?
  • REKLAMA
  • #3 17651564
    Sebo15191
    Poziom 6  
    Mam tylko opcje miedzy realtekiem a czyms nvidii co nawet nie wiem co to jest sprawdzalem tylko czy moze podziała ale niestety nie
    Brak dźwięku w Windows po aktualizacji Realtek - co robić?
  • Pomocny post
    #4 17651569
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3538
    Pobierz Ubuntu, uruchom z pena/płyty i sprawdź czy będzie dźwięk.
  • #5 17651595
    Sebo15191
    Poziom 6  
    Pobieranie nowego systemu operacyjnego to troche z grubej rury szcegolnie ze nie bardzo sie znam na tym. Zobacze w tym czasie jak to zrobić, ale masz moze jakies inne pomysły?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 17651627
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3538
    Jaki problem pobrać plik .iso i uruchomić z niego komputer?
  • REKLAMA
  • #7 17651634
    Sebo15191
    Poziom 6  
    Usunąłem jeszcze raz wszystko co związane z realtekiem i pobrałem jakąś wersje z softonica i dźwięk działa, dzięki za pomoc :)
  • #8 17651636
    Sebo15191
    Poziom 6  
    Usunąłem jeszcze raz wszystko co związane z realtekiem i pobrałem jakąś wersje z softonica i dźwięk działa, dzięki za pomoc :)

Dodano po 58 [sekundy]:

Jak wyżej ale musze cos napisać zeby zamknąć temat :)

Podsumowanie tematu

✨ Po aktualizacji systemu Windows, użytkownik napotkał problem z brakiem dźwięku, który był spowodowany aktualizacją sterowników Realtek. Próby przywrócenia poprzednich ustawień oraz użycie opcji rozwiązywania problemów nie przyniosły efektów. Użytkownik usunął sterowniki Realtek i zainstalował wersję z Softonic, co przywróciło dźwięk. Inne sugestie obejmowały uruchomienie systemu Ubuntu z nośnika, aby sprawdzić, czy dźwięk działa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA