Witam, miałem mam problem ponieważ po aktualizacji systemu windows zaktualizował mi realtek i od teog mmomentu przestał mi działać dźwięk, probowałem pare rzeczy bez skutku dlatego pisze tutaj.
Chciałem cofnąć windows do poprzednich ustawień ale wydaje mi sie ze przez to ze juz restartowalem raz komputer po aktualizacja to tej opcji nie mam.
Opcja rozwiąż problemy od windowsa ofc nie pomogła
W opcjach urzadzen do odtwarzania gdy klikam "test" ktory powinien wydać testowy dziwek wyskakuje informacja ze "nie mozna odtworzyć dzwięku testowego
W menedżerze urządzeń w kontrolerach audio wybrałem Realtek i wcisnalem przywróć sterownik a przedtem sprawdzielm czy sa inne aktualizacje, nie pomogło
W historii aktualizacji jest opcja odinstaluj aktualizacje ale na liście aktualizacji nie ma tego sterownika wiec nie mam jak go odinstalować
Próbowałem znalezc program z zewnatrz który by mi cofnął tą aktualizacje ale znalazłem tylko takie do updatu
potem całkowicie usunąłem realteka i zainstalowałem na nowo tez nie pomogło
Dodatkowo zawsze jak podpinałem słuchawki albo głosniki to włączał sie program realteka, teraz nie dzieje sie nic a program zdaje sie nie działa albo go nie ma bo nigdzie go nie moge znaleźć
Poniżej wrzucam link do screenów z rzeczami które juz próbowałem i z błędami
a i jak trzeba to podam sprzet komputera ale na razie uzywam Windowsa 10
i moja płyta głowna to : Micro-Star international MS-7B28
Z góry dzięki za pomoc i poświecenie czasu
Chciałem cofnąć windows do poprzednich ustawień ale wydaje mi sie ze przez to ze juz restartowalem raz komputer po aktualizacja to tej opcji nie mam.
Opcja rozwiąż problemy od windowsa ofc nie pomogła
W opcjach urzadzen do odtwarzania gdy klikam "test" ktory powinien wydać testowy dziwek wyskakuje informacja ze "nie mozna odtworzyć dzwięku testowego
W menedżerze urządzeń w kontrolerach audio wybrałem Realtek i wcisnalem przywróć sterownik a przedtem sprawdzielm czy sa inne aktualizacje, nie pomogło
W historii aktualizacji jest opcja odinstaluj aktualizacje ale na liście aktualizacji nie ma tego sterownika wiec nie mam jak go odinstalować
Próbowałem znalezc program z zewnatrz który by mi cofnął tą aktualizacje ale znalazłem tylko takie do updatu
potem całkowicie usunąłem realteka i zainstalowałem na nowo tez nie pomogło
Dodatkowo zawsze jak podpinałem słuchawki albo głosniki to włączał sie program realteka, teraz nie dzieje sie nic a program zdaje sie nie działa albo go nie ma bo nigdzie go nie moge znaleźć
Poniżej wrzucam link do screenów z rzeczami które juz próbowałem i z błędami
a i jak trzeba to podam sprzet komputera ale na razie uzywam Windowsa 10
i moja płyta głowna to : Micro-Star international MS-7B28
Z góry dzięki za pomoc i poświecenie czasu