logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-C2921D - Kanały przeskakują na 00, co może być przyczyną?

mi76 03 Wrz 2005 22:44 1619 1
REKLAMA
  • #1 1789828
    mi76
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie

Mam TV jak w temacie. Jakiś czas temu zaczęły zeskakiwać mi programy na 00 (np oglądam program 15 a po 25min obraz zaczyna skakać i po chwili wskakuje program 00) Teraz już nie jestem w stanie ustawić jakiegokolwiek programu, co nie nacisnę to jest i tak 00. Wyjąłem moduł głowicy TV i polutowałem wszystko na nowo. Wymieniłem kondziory i nic. Napięcia są zgodne z serwisówką.

Co to może być?

Uwagi/spostrzeżenia:
    1.) Jak miałem wyjętą płytkę z tunerem przypadkiem włączyłem TV i zauważyłem że na ekranie zaczęły same skakać kanały tv od C00 do Sxx

2.) Żeby obejść ten problem to jestem zmuszony pamiętać numery kanałów programów i wklepywać je z ręki za pomocą pilota (np. C59) oczywiście na programie 00

3.) Wejścia SCART działają bez problemu.

4.) Przełączając kolejno programy (NEXT/PREV) mogę ustawić program 01, 00, 59. Przyczym gdy chcę podglądnąć jaki jest faktycznie program to pokazuje się 00.

Proszę o pomoc w lokalizacji problemu. Co prawda podejrzewam co to może być ale wolę nie naprowadzać żeby Was nie zmylić.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1789850
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Twój chassis to AE1B.
    Problem jest prosty masz uszkodzoną pamięć.
    Wystukaj w funkcji Szukaj na elektrodzie chassis AE1C i wybierz tematy związane z pamięcią lub jeszcze łatwiej z przeskakiwaniem na kanał 00.
    Tam znajdziesz wszystkie wskazówki dotyczące tegoż problemu.
    Obydwa chassis tzn. AE1B i AE1C miały te same pamięci.
REKLAMA