logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P20 Lite - Zdjęcie płyty / brak jednego elementu / nie wykrywa baterii.

marcoss18 04 Sty 2019 20:20 1311 2
REKLAMA
  • #1 17676051
    marcoss18
    Poziom 10  
    Witam! Posiadam P20 Lite z problemem opisanym niżej.
    Włącza się tylko pod ładowarką, nie wykrywa baterii. Jak już się uda uruchomić - jest bootloop i tryb erecovery. Podczas bootloop mruga dioda w kolorze zielonym i żółtym (bez obrazu tylko wibracja)
    - Z wpiętą baterią, następnie po podłączeniu do łądowarki jest bootloop (bez obrazu, tylko wibracja)
    - Po podłączeniu ladowarki bez baterii się wlacza, następnie po podłączeniu baterii przechodzi do erecovery.
    Proba na 2 bateriach.

Telefon nabyłem w takim stanie, ktoś wczesniej wymienial LCD i nie umiejętnie demontował płytę - podejrzewam brak jednego elementu w okolicy gniazda SIM. Przesyłam zdjęcie i bardzo proszę o zdjęcie Waszej płyty, czy w tym miejscu rzeczywiście brakuje elementu. WG grafiki znalezionej w necie, jest tam czarny kwadratowy element.
    Chyba że macie inny pomysł dlaczego nie wykrywa baterii. Może jakies zwarcie? Nie dostrzegłem żadnego uszkodzonego ani przegrzewającego się elementu.
    Załączniki:
    • Huawei P20 Lite - Zdjęcie płyty / brak jednego elementu / nie wykrywa baterii. IMG_1597.JPG (1.66 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Huawei P20 Lite - Zdjęcie płyty / brak jednego elementu / nie wykrywa baterii. IMG_1601.JPG (531.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Huawei P20 Lite - Zdjęcie płyty / brak jednego elementu / nie wykrywa baterii. PBHUP2LICO-grande.jpg (104.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17725366
    Ghanzi
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    To zdjęcie tego fragmentu płyty Huawei P20 lite
    Huawei P20 Lite - Zdjęcie płyty / brak jednego elementu / nie wykrywa baterii.
  • #3 17725462
    rosak
    Specjalista liczniki samochodowe
    Ocena: 559
    Nie jestem w temacie telefonów ale stosowałem w swoich projektach LDO o takich wymiarach i wyprowadzeniach (1×1mm, 5 padów, teraz robią nawet 0.63x0.63mm).
REKLAMA