Witam, mam problem kupiłem RX480 zainstalowałem sterowniki dołączone. Na nich wykrywa sprzęt jest wszystko ok po zaktualizowaniu do najnowszych otrzymuje komunikat przy probie uruchomienia rożnych gier ze grafika jest nie zainstalowana. System win7 64bit O co może chodzić?
Wykrywa ci kartę graficzną na komputerze? Jeśli nie to możliwe że uszkodziłeś styk podczas podłączania. Jeśli ci wykrywa to możliwe że jakiś sterownik (nowy) nie współpracuje z jakimś programem więc ściągnij starszą wersje.
Karta uzywka i podobno u poprzedniego wlasciciela pracowala na najnowszych sterownikach. U mnie zainstalowalem dolaczone na plytce to ja widzi moge odpalic gre itd ale po aktualizacji juz jej nie widzi. Wyskakuje komunikat o braku sterownikow. Chcialbym miec jednak najnowsze bo chyba jednak cos w nich poprawiaja skoro wychodza nowsze.
Reinstalacja systemu rowniez nie pomogla wiec cos musi byc nie tak skoro dziala tylko na starych sterownikach. Poprosilem sprzedajacego o dane do wysylki i odsylam. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Jaki numerek masz na płycie, a jaki się aktualizuje ?
benek9202 wrote:
Chcialbym miec jednak najnowsze bo chyba jednak cos w nich poprawiaja skoro wychodza nowsze.
Niby tak, ale na pewno nowsze sterowniki są do nowszych kart, i nie bardzo bym liczył że w najnowszym poprawiają obsługę starszych kart.
Mam HD6850 radeona, trochę lat już ma, i jeśli dobrze pamiętam, to nie pasowały mu najnowsze sterowniki.
Zaczynam tu https://www.amd.com/en/support i mam taki wynik
także ten teges... najnowsze z 2015/16 ?
Tam już nie ma co poprawiać i usprawniać po tylu latach, nic ciekawego nie dodadzą w "najnowszym", bo karta fizycznie nie będzie w stanie tego wykorzystać. Nie ma, nie obsługuje tego co mają nowe karty...
A strona producenta karty, asusa, w ogóle zatrzymała się na 2011 roku.
Problem w tym ze strona amd pokazuje ze moge zainstalowac 18.12.2 probowalem rowniez starsze i nic. Karta jest dosc swieza a akceptuje sterowniki z plyty o numerze 16.6
Może inaczej, karta dobrze działa na sterownikach z płyty ?
Testy, benchmarki, wydajność karty dorównuje wynikom innych podobnych kart, najlepiej takich samych ?
To jest ok, zdecydowanie gorzej by było, gdyby nie, lub nie działała.
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp...-4C49-B661-165D72DEA40A&tag=download&lang=eng Ta karta ? To już mamy inne wyniki, nie 18.12.2 tylko 18.3.1.
Ja tam nie wiem czy ona jest wadliwa, Twoja decyzja, ale ze sterownikami można mieć różne przeboje.
Kiedyś, chyba radeon 8500 instalował się tylko z płyty producenta, inne pościągane również nie widziały karty - coś tam było, że TYLKO ta płytka uruchamiała tego radka. Po zainstalowaniu tych sterowników nie było już żadnych problemów z aktualizowaniem do najnowszej wersji sterowników. A wyszło to przy reinstalacji systemu, te nowsze nie działały /ale przecież wcześniej DZIAŁAŁY/ i musiałem "odkopać" oryginalną płytkę ze sterownikami
lisek wrote:
To oficjalna strona AMD z tym RX480 Link
- najbnowszy to podobno Radeon Software Version 18.2.1 Adrenalin
Adrenalin ? Kojarzy mi się z modowanym sterownikiem, ale ok.
Są wymogi co do instalacji
Quote:
When installing Radeon Software Adrenalin Edition 18.12.3 for the Windows® operating system, the user must be logged on as Administrator, or have Administrator rights to complete the installation of Radeon Software Adrenalin Edition 18.12.3.
Radeon Software Adrenalin Edition 18.12.3 requires Windows 7 Service Pack 1 to be installed.