logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP DeskJet 3325 - dziwne dźwięki i migająca dioda przy włączeniu

Czarny20 04 Wrz 2005 16:24 1155 14
REKLAMA
  • #1 1791184
    Czarny20
    Poziom 11  
    Przy włączeniu drukarki hp 3325 wydaje dziwne stopniowe dźwieki, a dioda ciągle mruga, wózek z tuszami powinien przesuwać sie po gałce ale tak nie jest co moze byc problemem czekam na szybką pomoc !!!! :cry::cry:
  • REKLAMA
  • #2 1791736
    tomek2010
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam.
    Pierwsze co to w tego typu drukarkach HP bym sprawdził, to czy mocowanie paska żebatego do wózka nie jest urwane. W tych modelach wyglądających jak pojemnik na chleb jest to bardzo częsta przypadłość. Jak jest OK to będziemy myśleć dalej, jeżeli jest urwane to mój sposób nazywa się POXIPOL ;)

Pozdrawiam
  • #3 1792490
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    witam, sprawdz tak jak sugeruje tomek2010 czy karetka ma całe mocowanie paska napędowego, jeśli tak to wyjmnij głowice i cobacz co wtedy zrobi drukarka. niektóre głowice potrafią się tak uszkodzić ze drukarka głupieje (przy uszkodzonych tuszach - miganie diody jest normalne)
  • REKLAMA
  • #4 1793107
    Czarny20
    Poziom 11  
    Niestety nie pomogło sprawdzałem pasek i nie jest urwany czekam na dalszą pomoc ....:D
  • #5 1793160
    m888
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    zobacz cz coś nie blokuje głowicy
    miałem kiedyś taką hp przywiezioną z niemiec nowa a nie działała.
    szczelało coś w niej lampka mrugała i głowica sie nie chowała.
    rozebrałem ją i znalazłem pierścionek (spyliłem go drozej niż dałem za drukarke) a drukara śmiga do dziś.
    Więc radze ci ją obejzeć dokładnie. Może jaki dzieciak tam coś wsadził.
  • #6 1793526
    zoner2
    Poziom 11  
    Wejdz do panelu sterowania a następnie do drukarki i tam przy wyłączonej drukarce (musi być odpieta od kompa) wywal wszystki pliki do drukowania nastepnie włącz drukarke nie podpiętą do prądu podepnij USB i zacznij drukować:-)
  • #7 1793700
    Czarny20
    Poziom 11  
    Do zoner 2:>>>
    Mechanicznie to drukarka nie chodzi bo wózek z tuszami sie nie przesuwa na druga stronę, a powinno tak sie dziać coś musi być w środku ale co takiego !!! pomocy :cry::cry:
  • REKLAMA
  • #8 1795033
    PiatyElement
    Poziom 21  
    Ocena: 58
    a wyjmowałes głowice tak jak sugerowałem ??????.
  • #9 1795178
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    W tych modelach potrafi się rozleciec mechanizm parkowania glowic - wypadaja albo same gumy albo tez razem z dociskiem (plastik ze sprezynka). Zdejmij obudowe, przesun recznie karetke i zobacz czy wszystko jest na swoim miejscu - to jest mechanizm z lewej strony.
  • #10 1795650
    Czarny20
    Poziom 11  
    Do serwikom >>>>

Tak zdejmowalem i nic nie pomoglo to samo sie dzieje :::))))
  • #11 1795837
    Kazik
    Spec od drukarek
    Ocena: 53
    tak jak pisalem - sprawdz miejsce parkowania glowic.
  • REKLAMA
  • #12 1796003
    j(o)zek
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    może źle zrozumiałeś tomka2010 pisząc że pasek nie jest urwany. pasek jest dobrze napięty i cały ale czy jak pociągniesz za pasek to poruszy się wózek z atramentami?
  • #13 1796587
    Czarny20
    Poziom 11  
    Do j(o)zek >>>

Zobacze jeszcze raz nad tym paskiem jak coś to dam znać ....
  • #14 1803779
    Czarny20
    Poziom 11  
    Niestety wszystko patrzylem jak mi napisaliscie ktos ma inne propozycje zeby mi pomóć ....
  • #15 1803833
    zoner2
    Poziom 11  
    Nie przejmuj sie ja mam ten sam problem u mnie jest ten problem ze po drugim trensformatorze nie ma napięcie i nie wiem co zrobić:-)

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka HP DeskJet 3325 przy włączeniu wydaje stopniowe, nietypowe dźwięki, a migająca dioda sygnalizuje problem z mechanizmem przesuwu wózka z tuszami, który nie porusza się po prowadnicy. Sugerowano sprawdzenie integralności i napięcia paska zębatego napędzającego karetę oraz mechanizmu parkowania głowic, w tym gum i docisków z plastikową sprężyną, które mogą się rozlecieć lub wypaść. Zalecano także ręczne przesunięcie wózka, wyjęcie głowicy drukującej i kontrolę, czy nic nie blokuje jej ruchu, np. obce przedmioty. Miganie diody może być związane z uszkodzonymi tuszami lub problemami elektrycznymi, np. brakiem napięcia na transformatorze. Próby resetu poprzez usunięcie plików drukowania i ponowne podłączenie USB nie przyniosły efektu. Problem pozostaje nierozwiązany, a użytkownik oczekuje dalszych wskazówek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA