logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Focus mk2 2007 - Samoistne klikanie w nawigacji 3.1.18

karol9898 13 Sty 2019 22:24 2046 8
REKLAMA
  • #1 17699091
    karol9898
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam,

Mam problem z nawigacją 3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.
    w samochodzie Ford Focus mk2 z 2007 r. W prawym górnym rogu najczęściej nie ważne na jakiej drodze czasami nawet w miejscu dotyk sam się klika przez co wyłącza np. muzykę, czasami na środku przez co przewija muzykę do środka i zapętla ewentualnie wariuje tak jak na obrazku i kasuje ikony.Ford Focus mk2 2007 - Samoistne klikanie w nawigacji 3.1.18
    Co mogę z tym zrobić oprócz wysyłki do serwisu ponieważ dzwonię tam tydzień i nie mogę się dodzwonić.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17699175
    karol9898
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Zakupione przez allegro w lipcu
  • REKLAMA
  • #5 17699342
    _siekier
    Poziom 24  
    Ocena: 113
    Pewnie spotka się to z krytyką - te stacje są w zasadzie nic nie warte. Chińszczyzna, choć jak przetrwa zimę, to będzie ok. Jakość dźwięku taka sobie, ja wiem, fajnie wygląda, z bajerami jest. Ja mam osobiście w takim aucie fabrycznego Blaupunkta FX, z modułem BT\USB\Aux\VC. Początkowo chciałem go wywalić, ale się przekonałem po aktualizacji softu w radiu i module, gra fajnie, telefon obsługuje, z usb i bt muzyczka gra, navi działa, sterowanie z manetki przy kierownicy. Więcej nie trzeba :D
  • REKLAMA
  • #6 17699351
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2357
    To że te radia to badziewie to każdy wie ale nie takie jest meritum rozmowy.
    A tak w temacie, jeśli będziesz je wysyłać na gwarancję to zrób dużo dobrej jakości zdjęć z każdej możliwej strony radia i najlepiej jakbyś jeszcze miał nagrany film z pakowania.
  • #7 17699356
    _siekier
    Poziom 24  
    Ocena: 113
    O, tak tak, koniecznie. Bo później kity cisną, że to nie serwis uszkodził, a potrafią zniszczyć, warto nagrać jeszcze filmik z występowaniem usterki. Będą próbowali się wykręcić, to pewne.
  • #9 17715083
    Teminik
    Poziom 8  
    toze171 napisał:
    Uszkodzona tasma dotyku na 70% mogła się poprostu wypisać pozdrawiam
    Chyba coś pomyliłeś, to nie jest taśma drukująca. Jeżeli już coś można doradzić to oprócz wymiany dotyku, można rozebrać wyświetlacz, dokładnie osuszyć, oczyścić styki i gniazdo dotyku. Dokładnie odtłuścić dotyk.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nawigacją 3.1.18 w Fordzie Focus mk2 z 2007 roku, gdzie ekran dotykowy samoczynnie klika, co prowadzi do niepożądanych działań, takich jak wyłączanie muzyki czy przewijanie utworów. Użytkownik poszukuje pomocy, unikając wysyłania urządzenia do serwisu. W odpowiedziach sugerowane są różne podejścia, w tym kontakt ze sprzedawcą, dokumentacja stanu urządzenia przed wysyłką na gwarancję oraz sprawdzenie uszkodzenia taśmy dotykowej. Wskazano również na możliwość rozebrania wyświetlacza w celu czyszczenia i konserwacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA