logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podkręcić Radeon 9550 Gigabyte 128/128? Instrukcja krok po kroku

sakej 05 Wrz 2005 13:35 1180 3
REKLAMA
  • #1 1793159
    sakej
    Poziom 11  
    Witam. Wiem że temat ten na pewno był już to poruszany i pewnie niejednokrotnie, ale czytając te wypowiedzi w innych postach dostałem niezłego mętliku w głowie.

Więc moje pytanie jest takie:
    Czy ktoś mógłby tu napisać krok po kroku instrukcję dla niedoświadczonego (czyt; mnie) co z tą kartą można najlepiej zrobić i jak. Czytałem o zmienie BIOSu na ten od modelu 9600XT. Czy jest to bezpieczne, jak to zrobić (dokładnie), skąd wziąść BIOS, czy trzeba do tego domontować chłodzenie (jeśli tak to jakie). Innymi słowy jak wycisnąć z niej najwięcej bez uszkodzeń.

Dzięki bardzo za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1793972
    sakej
    Poziom 11  
    hmm czytalem tamten topic i wlasnie dlatego prosilem o wiecej szczegolow.
  • #4 1794440
    siwkins
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Z biosem karty graficznej jest tak:jezeli wszystko dziala dobrze nie kombinowac ale to juz zalezy od Ciebie.
    Na forum jest wszystko opisane bardzo dokladnie jak i czym flashowac bios karty graficznej.
    Jezeli wgrasz bios od 9600xt podniesiesz taktowanie gpu i pamieci a co za tym idzie wieksze wydzielanie cipla wiec zmiana chlodzenia na wydajniejsze jest jak najbardziej wskazana.
    pzdr,.
REKLAMA