logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Case CS 150 '99: Kod błąd 14 i 45, problemy z półbiegami i rewersem

WAYDA 23 Sty 2019 10:55 1866 0
REKLAMA
  • #1 17723051
    WAYDA
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Witam posiadam Case CS 150 rok 99r ze skrzynią nie znam modelu .. ale ma 6 biegów do tego 4 półbiegi przełączane bez sprzęgła . rewers znajduje się na joysticku w przyciskach oraz dźwignia przy kierownicy .
    Problem polega na tym, że wczoraj odpaliłem ciągnik wyjechałem no i podczas jazdy wyskoczył kod błąd 14 często występuje przy zmianie biegów pomaga uruchomienie ponowne ciągnika błąd 14 uniemożliwia płynną zmianę kierunku jazdy tylko jak przełączę rewers to od razu w drugim kierunku bez zatrzymania .
    Do tego wystąpił teraz kod z tego co widziałem to kod 45 przez który nie mogłem w żaden sposób zmienić półbiegu..
    po zatrzymaniu się wybrałem rewers w pozycję N i ponownie do przodu i półbiegi działały ponownie. po rozgrzaniu oleju problem ten nie występował .

Wiecie może jak usunąć oba te błędy ?

Wczesniej miałem problem z podnośnikiem bo był totalnie zmostkowany na cewkach -,- totalne dno ..
    udało się po zaprojektowaniu nowego sterownika oraz poprowadzeniu nowej wiązki doprowadzić do funkcjonalności
    za co dziękuje koledze z tego forum :)
  • REKLAMA
REKLAMA