Witam. Mam problem z magnetowidem Panasonic NV-SD225. Problem polega na tym, że nie chce połknąć kasety, to znaczy wciąga kasetę, ale po dwóch sekundach wypluwa. Najdziwniejsze jest to, że dzieje się tak wyłącznie wtedy, gdy kaseta jest przewinięta do początku. Gdy tylko kaseta nie jest przewinięta do początku (wystarczy że jest kilkadziesiąt sekund do przodu) to wszystko jest dobrze - przyjmuje kasetę, odtwarza, przewija, nagrywa. Wystarczy tylko że przewinę kasetę do początku i koniec, po wyjęciu już jej nie połyka. Jedyny sposób żeby znowu tę kasetę przyjął to taki, że wkładam ją do innego sprawnego magnetowidu i przewijam kilkadziesiąt sekund do przodu. Po przesunięciu taśmy magnetowid znowu przyjmuje taką kasetę. Rozkręciłem ten magnetowid, przepatrzyłem wszystko pod kątem usterek mechanicznych, ale nic nie znalazłem. Wszystko wydaje się być ok. Nic nie jest pęknięte czy ułamane, wszystko się „trzyma kupy” jak powinno, nie ma żadnego ciała obcego, które mogłoby coś blokować. Czy ktoś ma pomysł co to może być?