logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak korzystać ze Steam i kupować gry cyfrowe na PC?

Pfijal 24 Sty 2019 12:35 11112 7
REKLAMA
  • #1 17726085
    Pfijal
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Witajcie może dobry dział. Do rzeczy ostatnio sprawiłem sprzęt do gier PC dosyć dużo cebulionów poszło. Więc teraz problem skąd gry bierzecie albo skąd można wziąć brak napędu CD na allegro są w cyfrowej ale na konto steam czy coś takiego, ni bata nie wiem o co w tym chodzi czy można je pobrać na dysk aby offline działały. Wolę starą szkołę pobrać grę chociaż by 40GB. Więc jak możecie wytłumaczyć o co chodzi z tym steam co na allegro gry są plus skąd wy bierzecie gry. Dzięki za wszelkie info.
  • REKLAMA
  • #2 17726108
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4861
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 17726132
    Pfijal
    Poziom 5  
    Niby żaden znalazłem już nawet bluray napęd ale skoro po 10latach 1 komputera zakupiłem nowy to idę za biegiem techniki i jestem ciekaw czy będzie łatwiej czy jednak kupić napęd i mieć spokój
  • REKLAMA
  • #5 17726147
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4861
    Pfijal napisał:
    jestem ciekaw czy będzie łatwiej
    To zależy od możliwości łącza internetowego, bo jakoś sobie nie wyobrażam pobierać gry 40GB gdy łącze niedomaga. :D
    Ostatnio córka chciała sobie pograć, poskładałem jej komputer z tego co w domu zalegało i musiałem lecieć do sklepu po wersje pudełkowe, bo w Belgii mam limit danych, a po przekroczeniu limitu prędkość spada do 1Mb.
  • #6 17726153
    Cmentarz
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Zależy jakie gry potrzebujesz. Generalnie warto odwiedzić stronę lowcygier.pl Znajdziesz tam promocje a czasami info o grach za darmo. Załóż sobie konto na gog.com i parę starszych gier jest tam za darmo. Jeżeli potrzebujesz nowości na gog też się znajdzie, ale tu lepiej mieć platformę steam. Niestety nowe gry to praktycznie tylko kod do steam w pudełku (coraz rzadziej jest płyta żeby nie trzeba było ściągać GB danych). Teraz praktycznie wszystko jest w wersjach cyfrowych i wymaga dostępu do sieci. Na steam da się włączyć tryb offline, ale co jakiś czas i tak wymagane jest połączenie i nie wszystkie gry zaakceptują brak sieci.
  • #7 17726186
    Pfijal
    Poziom 5  
    DriverMSG napisał:
    Pfijal napisał:
    jestem ciekaw czy będzie łatwiej
    To zależy od możliwości łącza internetowego, bo jakoś sobie nie wyobrażam pobierać gry 40GB gdy łącze niedomaga. :D

Z łączem no problem ostatnio to Crysis 2 Gta 4 to no problem 40GB to jakoś 2 do 3 godz trwało

Dodano po 3 [minuty]:

Cmentarz napisał:
    Zależy jakie gry potrzebujesz. Generalnie warto odwiedzić stronę lowcygier.pl Znajdziesz tam promocje a czasami info o grach za darmo. Załóż sobie konto na gog.com i parę starszych gier jest tam za darmo. Jeżeli potrzebujesz nowości na gog też się znajdzie,

Gry to chyba wszystkie mogą działać skoro Windows włącza się dosłownie w 4s . ale zależy mi bardziej na takich do 2015 produkcji .
  • #8 17726201
    haderach
    Poziom 28  
    Ocena: 181
    Najprościej jednak będzie założyć konto na Steam. Są najnowsze gry i starsze, promocje, a czasem i darmowe :). Wszystko możesz zakupić z poziomu Steam. I gry przypisane do Twojego konta nie znikają. Nie ma problemów z uszkodzonym nośnikiem, zmianą komputera itd. Poza tym ciężko obecnie upakować grę nawet na BD. Np. Call of Duty WWII ma z dodatkami ponad 100GB :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o sposób korzystania z platformy Steam oraz zakupu gier cyfrowych na PC, zwracając uwagę na brak napędu CD. Odpowiedzi sugerują założenie konta na Steam, gdzie można kupować zarówno nowe, jak i starsze gry, korzystając z promocji i czasami darmowych tytułów. Wskazano również na inne platformy, takie jak GOG i Humble Bundle, które oferują gry w wersji cyfrowej. Użytkownicy podkreślają, że większość nowoczesnych gier wymaga połączenia internetowego, ale Steam umożliwia tryb offline, chociaż niektóre gry mogą wymagać okresowego dostępu do sieci. Wspomniano również o problemach z pobieraniem dużych gier przy ograniczonym łączu internetowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA