logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE55NU7102 nie łączy się z siecią - inne urządzenia działają

ewka123 25 Sty 2019 07:53 10074 15
REKLAMA
  • #1 17728366
    ewka123
    Poziom 6  
    Posiadam telewizor Samsung model UE55NU7102 do dnia wczorajszego łączył się bezproblemowo z siecią za pomocą routera i nagle pojawił się problem. Telewizor wykrywa sieć, ale nie chce się z nią połączyć. Łączy się z każdym innym urządzeniem, poza tym jednym. Nie pomaga przywracanie do ustawień fabrycznych telewizora. Dostawca internetu zapewnia, że z jego strony wszystko jest w porządku. Proszę o pomoc, bo odsyłanie telewizora na reklamację (jak polecili w punkcie zakupu) i sama naprawa potrwa pewnie jakiś czas, a jeśli jest możliwość spróbuję naprawić to sama.
  • REKLAMA
  • #2 17728377
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    ewka123 napisał:
    Posiadam telewizor Samsung model UE55NU7102 do dnia wczorajszego łączył się bezproblemowo z siecią za pomocą routera i nagle pojawił się problem. Telewizor wykrywa sieć, ale nie chce się z nią połączyć. Łączy się z każdym innym urządzeniem, poza tym jednym. Nie pomaga przywracanie do ustawień fabrycznych telewizora. Dostawca internetu zapewnia, że z jego strony wszystko jest w porządku. Proszę o pomoc, bo odsyłanie telewizora na reklamację (jak polecili w punkcie zakupu) i sama naprawa potrwa pewnie jakiś czas, a jeśli jest możliwość spróbuję naprawić to sama.

Proponuje pierw wpisać ponownie hasło rutera (uwzględnianie jest małe i duże litery).
  • REKLAMA
  • #4 17728388
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    ewka123 napisał:
    Jeśli mowa o rozłączeniu się z siecią i ponownym połączeniu wraz z wprowadzeniem hasła to robiłam tak już wiele razy, nie pomaga.

Po restarcie rutera też nie da się połączyć? i jesteś pewna czy dobrze wpisywałaś hasło uwzględniając małe i duże znaki?
  • #6 17728397
    Rebeltec
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Spróbowałbym zmiany nazwy sieci na nową, na nowe hasło i połączenie się z nową siecią. Miałem taki sam przypadek i pomogło. Nie wiem czy to przypadek ale spróbować warto :-)
  • #7 17728400
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    ewka123 napisał:
    Restart routera również nie pomaga a hasło na 100% jest wprowadzone poprawnie.

Też taki kilka razy miałem i też klika razy myślałem że jest dobre hasło ale u mnie to był parę razu błąd ze spacją lub źle odczytaną cyferką, a jak to nie pomoże proponuje zmienić hasło u mnie raz to pomogło.

Edit :D
  • REKLAMA
  • #9 17728412
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Jaki masz ruter?
  • #11 17728427
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Próbowałaś sam TV podłączyć nie mając innych powiązanych z nim urządzeń?
    następna opcja to wyłączenie całkowicie hasła i podłączenie na nie zabezpieczonym ruterze (tylko dla sprawdzenia czy w ogóle tv ma problem z połączeniem się wifi).
    Spróbuj np telefon podłączyć pod tv nie musi telefon mieć nawet internetu by mógł się połączyć (też sprawdzenia czy w ogóle tv ma problem z połączeniem się z wifi).
  • REKLAMA
  • #13 17729143
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    ewka123 napisał:
    W dalszym ciągu nic..

To jak to nie pomogło to moja wiedza jaka tak się kończy lecz nie zamykaj tego tematu może ktoś zaraz udzieli ci lepszej pomocy
  • #14 17729155
    ewka123
    Poziom 6  
    Shogunleszek napisał:
    ewka123 napisał:
    W dalszym ciągu nic..

To jak to nie pomogło to moja wiedza jaka tak się kończy lecz nie zamykaj tego tematu może ktoś zaraz udzieli ci lepszej pomocy

Już sobie poradziłam, dokładnie 3 dni walki, a wystarczył zwykły reset routera :)
  • #15 17729219
    xXshogunXx
    Poziom 14  
    Czasami trzeba mieć dłużej wyłączony ruter. Cieszę się że ci się udało :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Samsung UE55NU7102, który przestał łączyć się z siecią Wi-Fi, mimo że inne urządzenia działają poprawnie. Po próbach wprowadzenia hasła, restartu routera D-Link DWR-932 oraz przywracania ustawień fabrycznych telewizora, problem nie został rozwiązany. Użytkownicy sugerowali różne rozwiązania, takie jak zmiana hasła i nazwy sieci, podłączenie telewizora bez hasła oraz sprawdzenie połączenia z innymi urządzeniami. Ostatecznie, po trzech dniach prób, użytkownik rozwiązał problem poprzez prosty reset routera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA