logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE55NU7102 nie łączy się z internetem przez MC889 i T3000 – brak dostępu do sieci

kociuckipiotr181 07 Sie 2025 13:40 162 0
REKLAMA
  • #1 21628347
    kociuckipiotr181
    Poziom 1  
    Cześć,
    Po zmianie adresu zamieszkania Orange zaproponował mi internet mobilny dla domu.

Kupiłem router pierwszy lepszy TP-Link MR6400, podłączyłem, Wi-Fi działa, telefony się połączyły, TV Samsung UE55NU7102 podłączyłem kablem — działa. Internet był wolny, na Wi-Fi pokazywało 144 Mbps, Speedtest 2–10 Mbps, YouTube i Netflix na TV też długo się ładowały.

Orange podpowiedziało, żeby kupić router 5G, gdyż na lokalizacji 53.033198, 18.826675 mają pełny zasięg 5G, więc i prędkość będzie lepsza.

Kupiłem MC889 i T3000 w euro, wsadziłem SIM do tego pierwszego, podpiąłem pod T3000, uruchomiłem. Wi-Fi działa, telefony się podłączyły, mimo że często zrywa połączenie, niektóre strony czasem nie działają. Co dziwne, aplikacja, z której korzystam, weaow, też na Wi-Fi nie działa — pokazuje, że w związku z problemami sieci aplikacja nie działa prawidłowo.

Główny problem mam z połączeniem z TV.
    Ani po kablu z T3000, ani przez Wi-Fi nie da się połączyć z internetem. Kabel jest wykrywany, Wi-Fi widoczne, ale po wpisaniu hasła wyskakują komunikaty, jakoby połączono się z urządzeniem, ale nie ma dostępu do sieci.
    Wyczytałem, że TV obsługuje tylko 2,4 GHz, więc podzieliłem Wi-Fi, żeby było osobne dla 5 GHz i osobno dla 2,4 GHz, ale problem pojawia się ponownie. Restart routera nie pomaga. Już nie mam pomysłów, a nie znam się też na tyle, żeby wiedzieć, gdzie szukać problemu. Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
    AI: Czy sprawdzałeś, czy telewizor dostaje adres IP z routera (np. w ustawieniach sieci na TV pokazuje się jakiś adres IP, brama, DNS)?
    Tak
    AI: Czy inne urządzenia podłączone kablem do T3000 (np. laptop lub komputer) mają normalny dostęp do internetu?
    Tak
  • REKLAMA
REKLAMA