logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung WD90J6410AW suszy na zimno, grzałka sprawna - co jest przyczyną?

Galik93 25 Sty 2019 21:20 4032 4
REKLAMA
  • #1 17730259
    Galik93
    Poziom 1  
    Witam.
    Problem polega ze jak ustawie suszenie to zaczyna suszyć lecz w ogóle nie jest cieple pranie jakby nic nie grzało i po 15 min. staje pralka i otwierają sie drzwi i to wszystko. Mogę ponownie włączyć suszenie lecz co mi po tym jak suszy na zimno. Sprawdzałem miernikiem grzałkę, która znajduje sie u góry pralki i pokazała 31Ω na obejściu wiec raczej grzałka działa. Zatem co to może być, a na ekranie nie wyskakuje żaden błąd.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 17730282
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18333228
    Gofer19
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam serdecznie.
    Mam identyczny problem z swoją pralko-suszarką WD90J7400GW i byłbym bardzo wdzięczny za informacje czy usterka została usunięta i co było jej przyczyną.
    Z góry dziekuje i pozdrawiam
    Tomasz.
  • REKLAMA
  • #4 18347509
    Andrew1920r
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam.
    Ja mam ten sam problem z moją Pralko-suszarką z firmy Samsung WD80J6410AX, że dokładnie po 15min suszenia przestaje i dalej jest zimne. Tylko co dziwne, że jak używam opcji prania w wysokich temperaturach to pranie jest cieple i czyste także wszystko ok. Jednak tu moje pytanie czy ten model ma dwie osobne grzałki i czy wina dalej leży po stronie grzałki?
    :arrow:
  • #5 18349222
    Gofer19
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Update po wizycie serwisanta.
    Wyłącznik termiczny był przyczyną nie grzania, reset przywrócił działanie suszarki. Wymieniono cały element grzejny z wentylatorem na wszelki wypadek. 20 min i wszystko działa jak należy.
    Pozdrawiam.
REKLAMA