logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak wysłać e-mail z Pythona przy użyciu czujnika PIR - problem z kodem

piszek78 25 Sty 2019 22:26 1671 3
REKLAMA
  • #1 17730443
    piszek78
    Poziom 7  
    Ocena: 10
    Witam!
    Mam problem z wysyłanie e-maila za pomocą Pythona. Mam czujnik ruchu PIR wszystko jest ok, to znaczy warunki są spełnione tylko samej wiadomości nie chce mi wysłać. Pokazuje się tekst, że wysłało tego maila mam na myśli "send e-mail alert notification !". Oto kod
    Kod: Python
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17730926
    Sam Sung
    Poziom 33  
    Ocena: 583
    Komunikat "send e-mail alert notification !" jest wypisywany zanim w ogóle dojdzie do wywołania funkcji send_email, więc wcale nie oznacza, że udało się cokolwiek wysłać. Tylko, że program doszedł do momentu, w którym powinien to zrobić.
    Wydaje mi się, że tam brakuje nawiasów i do wywołania funkcji w ogóle nie dochodzi. No ale nie dałeś tam żadnego printa, więc nie wiadomo, co się dzieje.
    Powinno być send_email() a nie samo send_email.
  • REKLAMA
  • #3 17731018
    piszek78
    Poziom 7  
    Dziękuję za rozwiązanie problemu. Teraz rzeczywiście ta funkcja się wywołuje i przyszedł do mnie e-mail.
  • #4 17731025
    piszek78
    Poziom 7  
    Dziękuję za rozwiązanie problemu. Teraz rzeczywiście ta funkcja się wywołuje i przyszedł do mnie e-mail.

Dodano po 1 [minuty]:

Dodanie nawiasów pomogło. Dopiero teraz funkcja wysyłania maila się wywołuje.
REKLAMA