logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zablokowany SONY XPERIA L (taki z wygiętym tyłem)

Lukasz_Zcki 26 Sty 2019 15:45 726 6
REKLAMA
  • #1 17731606
    Lukasz_Zcki
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam.
    Moja żonka miała kiedyś taki telefon XPERIA L, leżał w szufladzie kilka lat. Postanowiłem go uruchomić i okazała się że jest zabezpieczony hasłem, którego żona nie pamięta. Kombinowałem z programami od sony Sony PC Companion i innym sony companion. Żaden z tych programów nie zrobił twardego resetu. Kombinacja guzików głośności i power też nie pomogła. Ma ktoś jakiś pomysł jak go zresetować i przywrócić do życia?
  • REKLAMA
  • #2 17731616
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 17731638
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1662
    Wgraj nowy firmware za pomocą programu flashtool lub użyj opcji napraw telefon w Xperia Companion.
    @Tomequ123, Sony nie stosowało menu recovery więc takich opcji tam nie było.
  • REKLAMA
  • #4 17731649
    Lukasz_Zcki
    Poziom 8  
    Po kombinacji guzików nie było żadnych opcji. Telefon się normalnię włączył.

Dodano po 1 [minuty]:

nutergsm napisał:
    Wgraj nowy firmware za pomocą programu flashtool lub użyj opcji napraw telefon w Xperia Companion.
    @Tomequ123, Sony nie stosowało menu recovery więc takich opcji tam nie było.

Opcja z programie Xperia Companion nie działa, wyskakuje, że model jest nieobsługiwany.
  • #5 17731676
    nutergsm
    nutergsm napisał:
    Wgraj nowy firmware za pomocą programu flashtool
  • REKLAMA
  • #6 17732256
    Lukasz_Zcki
    Poziom 8  
    Program zainstalowałem ale z obsługą tego programu to kiepsko. Znalazłem tylko opcje z modelami telefonów na tej liście nie ma mojego telefonu. Może ktoś podpowie łopatologiczną instrukcję obsługi tego programu. Model telefonu to C2105
  • #7 17733670
    nutergsm

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odblokowaniem telefonu Sony Xperia L (model C2105), który jest zabezpieczony hasłem. Próby resetowania za pomocą programów Sony PC Companion i Xperia Companion nie przyniosły efektów, a kombinacje przycisków również nie działały. Użytkownik został zasugerowany do wgrania nowego firmware'u za pomocą programu Flashtool lub opcji naprawy w Xperia Companion, jednak napotkał trudności z obsługą Flashtoola oraz brakiem wsparcia dla swojego modelu w dostępnych opcjach. W odpowiedziach pojawił się link do instrukcji wideo, co może pomóc w dalszej próbie rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA