logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Udostępnianie chronione hasłem (brak hasła użytkownika)

Sonata57 07 Lut 2019 14:42 2586 0
REKLAMA
  • #1 17761021
    Sonata57
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Mam kilka komputerów w sieci, jeden win 10, reszta win 7, na wszystkich oprócz win 10 jest użytkownik i hasło. Na każdym komputerze było włączone udostępnianie chronione hasłem i po wejściu w folder udostępniony po wpisaniu nazwy użytkownika/komputera i hasła widziałem pliki jakie się tam znajdują. Aby wejść w foldery udostępnione przez win 10 na którym nie było hasła, nie musiałem wpisywać użytkownika/nazwy komputera i hasła. Parę dni temu aby wejść w foldery z systemu win 10 wyświetliło się okno do wpisania nazwy użytkownika i hasła. Wpisałem więc nazwę użytkownika a hasło zostało puste, system odmówił dostępu.
    A więc stworzyłem hasło na win10 i po próbie wejścia do folderu wpisałem nazwę i hasło, system dalej odmawiał.
    Później zmieniłem w ustawieniach sieci aby można było wejść do folderu bez wpisywania nazwy i hasła. Wtedy dopiero miałem dostęp do plików jednak zależałoby mi na opcji wejścia do folderu poprzez wcześniejsze logowanie.
    Co należałoby zrobić aby przywrócić stan przed pojawieniem się problemu?
  • REKLAMA
REKLAMA