Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat seicento - Manualne regulowanie światłami

MisiuRider 08 Feb 2019 16:47 708 7
    MisiuRider
    Level 10  
    Witam

Musze wymienić lampy w seicento (jedna świeci na dół druga do góry) regulacja nie działa ponieważ środek jest popękany.
    Nie wiem jaki mam system regulacji. W środku samochodu po prawej stronie od kierownicy jest pokrętło 0-1-2...

Chce wymienić lampy na takie które będe mógł regulować ręcznie. Nie potrzebuje elektrycznego czy hydraulicznego regulowania.

Możecie podpowiedzieć czy lampy z linku będą się nadawać?

Zobacz ofertę: FIAT SEICENTO REFLEKTOR REFLEKTORY LAMPA L+P2 TYC http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7686765759

Chciał bym je zamontować i ręcznie regulować, bez podłączania wężyka czy silniczka.

Dziękuje i pozdrawiam
    Pedros050
    Level 43  
    Witam. Te można regulować ręcznie i przez hydrofory ale muszą być zapienię. Nadają się.
    MisiuRider
    Level 10  
    Możesz rozwinąć odpowiedz?

Muszą być zapięte?
    Pedros050
    Level 43  
    Tak bo to są uniwersalne, żeby ci reflektor się nie podnosił sam do góry podczas regulacji ręcznej.
    wojtek1234321
    Level 35  
    MisiuRider wrote:
    Nie wiem jaki mam system regulacji. W środku samochodu po prawej stronie od kierownicy jest pokrętło 0-1-2...

Jeżeli przy kierownicy jest takie pokrętło:

To regulacja elektryczna.
    A jeżeli takie:

To regulacja hydrauliczna.
    Z tym że lampy to są uniwersalne, siłowniki przy lampach pasują "zamiennie".
    MisiuRider
    Level 10  
    To drugie mam gdzie jest ikonka światła i zero widać.
    wojtek1234321
    Level 35  
    MisiuRider wrote:
    To drugie mam gdzie jest ikonka światła i zero widać.

Tak jak pisałem, siłowniki regulacji przy lampach powinny pasować do każdego reflektora (jeżeli masz wszystko i nie "połamane".
    MisiuRider
    Level 10  
    Ok dzięki za odpowiedź.
    Tylko że ja nie chce podłączać siłowników po prostu założyć nowe lampy w miejsce starych i jechać na stacje diagnostyczną wyregulować je za pomocą pokręteł.