logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować niechciane dźwięki z subwoofera 100W w kinie domowym?

pitol007 07 Wrz 2005 10:52 1212 4
REKLAMA
  • #1 1798013
    pitol007
    Poziom 2  
    witam kupilem kino domowe pare miechow temu , zbytnio nie mialem czasu nawet posluchac bo ciagle praca i praca ..ale wracam do tematu
    chodzi oto ze mi pierdzi od strony wylotu basowego ale sam bas na dole przy glosniku jest dobry soczyscie gra .i teraz tak gwarancji nie mam co moge nato poradzic co zrobic zeby tego nie bylo tego pierdzenia! prosze porade wskazowke co i jak mam to zrobic zeby tego nie bylo

aha suboofer mam 100wat

Zgory dzieki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1798167
    manski
    Poziom 24  
    Ocena: 232
    nie podałeś szczegółów jaki to sprzęt , ale pierdzenie na wylocie BR jest na ogół spowodowane kiepską konstrukcją subwoofera a dokładnie zbyt dużą prędkością powietrza właśnie na końcu wylotu , jeśli to gotowa konstruakcja to ciężko będzie coś zrobić , możesz zwiększyć średnicę wylotu BR ale jednocześnie trzeba zwiększyć jego długość tak żeby zachować warunek rezonansu , albo chociaż zmienić wylot BR na taki który ma bardziej lejkowate zakończenie ( taki lejek na wylocie zmniejsza turbulencje powietrza i minimalizuje "pierdzenie" )
  • REKLAMA
  • #3 1798281
    pitol007
    Poziom 2  
    hmm foto

Jak wyeliminować niechciane dźwięki z subwoofera 100W w kinie domowym?
  • REKLAMA
  • #4 1798359
    eqt
    Poziom 26  
    Ocena: 56
    jeżeli pierdzi głosnik to suba można wyrzucić. Jeżeli cos brzęczy - nlezy podleić, Jezeli tunel b-r swisczy poprzez zawirowania,można go wymienić na bardziej obły z rozszerzającym się końcem.
  • #5 1798732
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    moim zdaniem pierdzenie lezy u podstaw tej konstrukcji.... jedyne lekarstwo to wymiana subwoofera... pewnie siedzi tam jakaś 13stka no moze 16 stka....
REKLAMA