Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki adapter bluetooth żeby podłączyć słuchawki do komputera PC

Merf 12 Feb 2019 00:02 14091 12
    Merf
    Level 6  
    Posiadam słuchawki bluetooth Bluedio T5 i chciałbym je podłączyć za pomocą adaptera do komputera PC nie mającego bluetooth. Próbowałem już dwóch adapterów wpinanych w USB ale żaden nie chciał połączyć moich słuchawek z PC. Jaki adapter byłby odpowiedni żeby udało się przesłać dźwięk z PC do słuchawek?
    Robert B
    Level 43  
    Czytałeś instrukcję do własnego sprzętu?
    https://satysfakcja.stati.pl/allegro_new/RTV/audio/Bluedio/T5BLK/T5.pdf
    Quote:
    Jeśli słuchawki mają problemy z kompatybilnością (opóźnienie dźwięku, problem z parowaniem) z laptopem lub komputerem stacjonarnym, skorzystaj z dołączonego kabla audio do połączenia lub kup adapter bluetooth w wersji minimum CSR4.0 i obsługą profilu A2DP.
    badboy84
    Level 43  
    Adapter który posiadasz spełnia wymagania, więc pytanie dlaczego nie możesz ich sparować?
    Uruchomiłeś tryb parowania w słuchawkach? Jaki masz system? Sterowniki są zainstalowane?
    Merf
    Level 6  
    Tak słuchawki włączone w tryb parowania , system windows 10. Słuchawki są widoczne w urządzeniach bluetooth ale sparować się ich właśnie nie udaje. Sterowniki też niby są w porządku tak przynajmniej system twierdzi. Dodam że z telefonem słuchawki działają bez problemu.

Dodano po 3 [minuty]:

Brozerihno może bym kupił ten adapter ale chciałbym mieć pewność że on zadziała na 100%. Patrząc na właściwości ten mój też ma A2DP + V4.0 , a jednak stwarza problemy...
    badboy84
    Level 43  
    Dlaczego się nie udaje? O wszystko mamy Cię ciągnąć za język?
    Przy takim podejściu możesz kupić jeszcze 100 adapterów i z żadnym się nie połączysz.
    Merf
    Level 6  
    Będę wieczorem w domu to dorzucę jakieś screeny. O to chodzi? Nie wiem co mam jeszcze dodać :cry: . Gdybym to ja wiedział czemu się nie udaje...

Dodano po 4 [godziny] 1 [minuty]:

I tak to wygląda. Kiedy klikam na"Połącz" w słuchawkach słyszę komunikat : "Ready to pair" ale nic się nie dzieje dźwięk nadal wydobywa się z głośników. Coś jescze należy zrobić?
    Merf
    Level 6  
    Podpowie ktoś jeszcze może jakieś rozwiązanie?
    LED5W
    Level 33  
    Sprawdź czy masz te słuchawki w ustawieniach dźwięku. Jeśli tak, ustaw jako domyślne.
    Merf
    Level 6  

W ustawieniach dźwięku mam tylko coś takiego.

Dodano po 5 [minuty]:

Jak przechodzę do panelu sterowania dźwiękiem to z kolei mam coś takiego:

Dodano po 19 [godziny] 42 [minuty]:

Nie mogę ich dostawić jako domyślne bo figurują w ustawieniach właśnie jako nie podłączone. :|
    LED5W
    Level 33  
    Spróbuj usunąć powiązanie z Windows, zamknij system, wyłącz Bluetooth w innych urządzeniach z którymi słuchawki rozmawiały, sparuj jeszcze raz. Sprawdź w menedżerze urządzeń, czy nie pokazuje jakichś ostrzeżeń. Jeśli nie pomoże napisz tutaj https://bluedio.audio/kontakt/ Dostałeś do tego adaptera jakieś oprogramowanie, instalowałeś je? Znalazłem też taki temat https://answers.microsoft.com/en-us/windows/f...pairiing/66f8e970-9be8-43be-8fcc-de108b6929aa
    Merf
    Level 6  
    Witam
    Odinstalowałem adapter , same słuchawki tez i teraz taki problem się pojawił. Otóż po ponownym podłączeniu adaptera system nie pobiera żadnych sterowników od razu bluetooth jest dostępny co wydaje mi się trochę dziwne. Ale ze słuchawkami dalej ten sam problem a nawet inaczej bo gdy je usuwam z urządzeń a następnie wyszukuję i dodaję potem klikam"Połącz" i dźwięk w głośnikach znika a słuchawki zaczynają "buczeć".