Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię]Zasilacz/przetwornica do tv Technika VER400UNDS-03

Arseno-fosforek galu 12 Feb 2019 17:48 963 9
    Arseno-fosforek galu
    Level 9  
    Wszystkich witam serdecznie w nowym temacie. ;)
    Potrzebowałbym: Układ Zasilacz/przetwornica do telewizora Technika VER400UNDS-03 . Przeszukując liczne strony internetowe, nie usiłowałem znaleźć interesującej mnie płytki, ani nawet używanego modelu w.w. telewizora. Dodam, iż ten ,,pachnący'' krajami dalekiego wschodu telewizor, dostałem do naprawy. Urządzenie jest pozbawione płytki zawierającej układ zasilający...
    Prosiłbym o wskazanie jakiegoś zamiennika, chyba że kto znajdzie to oryginał.
    Byłym również skłonny zakupić takową płytkę od któregoś z Was, jeśli kto posiada.

Z góry dziękuję za pomoc!
    DiZMar
    Level 43  
    Takiego modelu VER400UNDS-03 nawet wujek Google nie znajduje. Daj foto metki.
    ARMAGEDOON
    Level 14  
    Kolega zapewne zapodał model matrycy ? ma być VES400UNDS-03 potrzebny jest model z naklejki na tylnej klapie ewentualnie symbol z main 17MBXXX
    Arseno-fosforek galu
    Level 9  
    Witam wszystkich szanownie.
    ARMAGEDOON miałeś jednak całkowitą rację, pomyliłem sobie z numerem matrycy.
    Zamieszczam fotografie tzw.: metek.
    Proszę o podpowiedź dotyczącą jakiś zamienników. Jestem również chętny na propozycje sprzedaży takowej KOMPATYBILNEJ przetwornicy.
    Pozdrawiam gorąco.

[Kupię]Zasilacz/przetwornica do tv Technika VER400UNDS-03 [Kupię]Zasilacz/przetwornica do tv Technika VER400UNDS-03
    Henio65
    Level 15  
    Do takiej matrycy posiadam zasilacz za 120,-
    Należy jeszcze podać model plyty GŁ.MB.Reszta info na PW.
    ARMAGEDOON
    Level 14  
    Main to 17MB82S co do zasilacza to hmm 17IPS??
    Arseno-fosforek galu
    Level 9  
    Witam. Powinienem zrobić to na samym początku... nie pomyślałem wówczas o tym.
    Podaję model płyty głównej: (wszystkie dane z ,,metki'', oczywiście pominąwszy kod kreskowy)
    10089860 23187774 286 40''
    2715391 DIJ
    V066d
    Arseno-fosforek galu
    Level 9  
    Witam... Właśnie zakupiłem przetwornicę (od bliźniaczego modelu w.w. telewizorka). Dane układu zasilającego to: VESTEL 17IPS20
    Podłączenie 12-o żyłowym kabelkiem do płyty głównej - jest (podłączyłem), natomiast ten TV wymaga zasilania diod LED (nie wiem jakie napięcia, więc proszę o pomoc, ponieważ nie chciałbym spartolić roboty). Ponadto: płyta głowna posiada 4-pinowe złącze (u dołu) - nie wiem co należy tam podłączyć... natomiast przetwornica jest dodatkowo wyposażona w 7-pinowy wtyk...
    Bardzo proszę o jakieś wskazówki

Wszystkich serdecznie pozdrawiam
    GanCegall
    Level 38  
    Arseno-fosforek galu wrote:
    Dodam, iż ten ,,pachnący'' krajami dalekiego wschodu telewizor, dostałem do naprawy.

Niepotrzebnie to brałeś, TV nie ma nic wspólnego z "krajami dalekiego wschodu"...
    I cały czas to "nie wiem"
    nie wiem jakie napięcia

nie wiem co należy tam podłączyć.

Po co podejmować sie naprawy urządzenia nie mając o nim bladego pojęcia? Bo jest forum?
    Do tego mylisz model TV z matrycą i na dodatek nieprawidłowo przepisujesz jej symbol, nawiasem mówiąc nie matrycy, tylko jej obudowy.
    To nie jest robota jak to nazywasz tylko partanina przyjacielu.
    Arseno-fosforek galu
    Level 9  
    Wiem jednak, że nie ma generalnie rzeczy nie do wykonania. Zawsze można zdziałać układ sterujący jasnością świecenia LED-ów... Chociaż nie powiem... oszukanie płyty głównej nie będzie łatwym zadaniem. (chodzi mi o 4-pinowy wtyk)

Dodano po 1 [godziny] 31 [minuty]:

Wiem jednak, że nie ma generalnie rzeczy nie do wykonania. Zawsze można zdziałać układ sterujący jasnością świecenia LED-ów... Chociaż nie powiem... oszukanie płyty głównej nie będzie łatwym zadaniem. (chodzi mi o 4-pinowy wtyk)

Ponadto:
    GanCegall - nikt nie wie wszystkiego, ja również wyjątkiem nie jestem
    Ponadto... ja wolę uczyć się na cudzych błędach, nie na swoich... wtedy rzadziej się mylę