1. Problem z zapaleniem silnika zarówno na benzynie jak i na gazie. Po chwili kręcenia czuć niespaloną benzynę lub gaz.
2.
- Sprawdzałem kilka cewek zapłonowych z modułami i nic.
- Inny sterownik do silnika, też nic
- inny czujnik obrotów wału, też nic
- podłączyłem innymi przewodami czujnik obrotów wału i cewkę, też nic
- wymieniałem świece, też nic
- raczej nie uszkodzenie mechaniczne bo pewnego dnia odpalił (pkt 3)
- nie czujnik Hall'a bo bez niego silnik też będzie chodził (przynajmniej ten - sprawdzone)
3. Raz zapalił po wymianie cewki i myślałem, że już po problemie ale na drugi dzień już nie chciał chodzić. (cewka dobra bo działa w innym zresztą jeżdżę na niej)
4. Takie, rzeczy jak przepływomierz też sprawdziłem ale akurat one nie mają na to tak dużego wpływu, bez nich silnik będzie chodził.
5. Czasem wydaje się, że coś łapie ale nie na tyle by samodzielnie zacząć chodzić. Wcześniej też zdarzało sie jakby chodził tylko na połowie cylindrów.
6. Czujnik temperatury mieści się w normie, zresztą odłączanie nic nie zmienia.
7. Problem się zaczął jak padł mi moduł zapłonowy po wymianie już nie wstał (poza tym jednym razem pkt 3)
Jakieś sugestie, propozycje?
2.
- Sprawdzałem kilka cewek zapłonowych z modułami i nic.
- Inny sterownik do silnika, też nic
- inny czujnik obrotów wału, też nic
- podłączyłem innymi przewodami czujnik obrotów wału i cewkę, też nic
- wymieniałem świece, też nic
- raczej nie uszkodzenie mechaniczne bo pewnego dnia odpalił (pkt 3)
- nie czujnik Hall'a bo bez niego silnik też będzie chodził (przynajmniej ten - sprawdzone)
3. Raz zapalił po wymianie cewki i myślałem, że już po problemie ale na drugi dzień już nie chciał chodzić. (cewka dobra bo działa w innym zresztą jeżdżę na niej)
4. Takie, rzeczy jak przepływomierz też sprawdziłem ale akurat one nie mają na to tak dużego wpływu, bez nich silnik będzie chodził.
5. Czasem wydaje się, że coś łapie ale nie na tyle by samodzielnie zacząć chodzić. Wcześniej też zdarzało sie jakby chodził tylko na połowie cylindrów.
6. Czujnik temperatury mieści się w normie, zresztą odłączanie nic nie zmienia.
7. Problem się zaczął jak padł mi moduł zapłonowy po wymianie już nie wstał (poza tym jednym razem pkt 3)
Jakieś sugestie, propozycje?