logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Passat '89 1.8 benzyna+gaz - nie odpala na benzynie, suche świece, pompa paliwa

Arti_25 02 Gru 2005 14:53 2077 3
REKLAMA
  • #1 2046884
    Arti_25
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Witam mam problem z autem Vw passat 89' ( w tej nowszej budzie)
    1.8 benzyna na pełnym wtrysku + Gaz
    Problem polega na tym iż nie pali mi samochod na benzynie suche świece sa a na gazie jak dwa razy go zapale to za drugim zaskakuje i potem jest oki jeśli chodzi o jazde na gazie bo na benzynie nie idzie wogóle pompa paliwa podaje paliwo lecz nie jestem pewien czy dobre ciśnienie .
    Jaki może byc powód tego iż nie chce odpalic auto na benzynie i jaka pompa (zamiennik , nr . ) przychodzi o tego auta . wcześniej samochód jeździł super potem na benzynie tracił moc az teraz całkiem nie podaje na świec .Co może byc tego powodem ??
  • REKLAMA
  • #2 2047259
    mk2
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Jaki silnik RP, czy PF? Pełny wtrysk oznaczałby PF, ale niedużo tego było...
    Jak nie jeździłeś długo na benzynie i miałes mało paliwa, to faktycznie mogą być problemy z pompą, eweutnalnie czasem przełącznik od gazu szwankuje, czy przekaźnik od pompy paliwa.
    Proponowałbym podjechać do jakiegoś mechanika, by sprawdził ci ciśnienie jakie daje pompa paliwa.
  • REKLAMA
  • #3 2047619
    stefano11
    Poziom 21  
    Ocena: 132
    Mogą stać wtryski
    Ale uszkodzenie może leżeć także po stronie pompy jak masz jednopunkt to ciśnienie na pompie powinno wynosić ok 1.5 na wielopunkcie dużo wyższe sprawdź to.
  • #4 2049040
    Slawek J
    Poziom 30  
    Ocena: 170
    Zmierz cisnienie jakie pompa paliwa wytwarza. Ale podejrzewam ze winna jest pompa, auto nie najmlodsze kilometrow tez troche najezdzonych a nic nie jest wieczne.
    Pozdrawiam.
REKLAMA