logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z adapterem Bluetooth. - adapter bluetooth nie działa poprawnie na Windo

aerkie 14 Lut 2019 21:28 5292 6
REKLAMA
  • #1 17778457
    aerkie
    Poziom 7  
    Cześć, potrzebuje pomocy. Kupiłem słuchawki bezprzewodowe i do tego adapter bluetooth model savio BT-02 (plug and play) i jak wsadzam ten adapter do PC to w menedżerze urządzeń w Kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej pojawia się Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się) i nie chce działać. Próbowałem znaleźć jakieś sterowniki do tego na necie ale nie udało mi się nic znaleźć. Windows 10
  • REKLAMA
  • #2 17778589
    Tumiwisizm
    Poziom 28  
    Ocena: 195
    Cały czas podłączasz pod ten sam port USB?
  • REKLAMA
  • #3 17778653
    aerkie
    Poziom 7  
    Nie, próbowałem różnych z tyłu i z przodu.
  • #4 17778674
    Tumiwisizm
    Poziom 28  
    aerkie napisał:
    Kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej
    aktualizowałeś sterowniki? Z 10 jest ten problem, że część sterów, została usunięta na poczet wyglądu (grafiki i innych niepotrzebnych moim zdaniem pierdół). Spróbuj w innym systemie jak możesz i ewentualnie jak pójdzie to skopiuj sterownik na pena i wgraj u siebie.
  • REKLAMA
  • #5 17778747
    aerkie
    Poziom 7  
    Mam zaktualizowane sterowniki, spróbowałem na innym komputerze i występuje identyczny problem.
  • REKLAMA
  • #7 17780007
    Tumiwisizm
    Poziom 28  
    Skoro menedżerze urządzeń w żadnym z komputerów nie rozpoznaje urządzenia to popieram
    krzychupar napisał:
    To pewnie uszkodzony adapter jak na innym komputerze to samo. Wysyłaj na reklamację.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z adapterem Bluetooth Savio BT-02, który nie działa poprawnie na systemie Windows 10. Po podłączeniu adaptera do komputera, w menedżerze urządzeń pojawia się komunikat o "Nieznanym urządzeniu USB" oraz błąd "żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się". Użytkownik próbował różnych portów USB oraz aktualizacji sterowników, jednak problem występuje również na innym komputerze. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że adapter może być uszkodzony i zalecają jego reklamację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA