logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę użyć klucza aktywacyjnego Windows pochodzącego z jednego PC na innym?

reyalP 16 Lut 2019 18:57 1131 6
REKLAMA
  • #1 17782680
    reyalP
    Poziom 4  
    Ocena: 34
    Witam, mam taki problem:
    Mam laptopa z Windows 10 Home (wcześniej Windows 7) i niedługo przechodzę na komputer. I teraz pytanie:
    Czy mogę wykorzystać kod z laptopa na nowy komputer bez odinstalowywania Windowsa z laptopa (Pliki)?

Z góry dziękuję za pomoc. ?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17782973
    reyalP
    Poziom 4  
    Dzięki.
    A tak wogole to za laptopem jest klucz aktywacyjny, a jak odpaliłem program do czytania klucza to wyskoczył zupełnie inny. Wiesz może o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #4 17783064
    halinka1125
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    To co czytasz programem to klucz aktywacji elektronicznej Win 10, jeśli odpaliłeś na aktywowanym Windows 7, to jest to klucz aktywacji OEM (SLP) producenta (klucz+certyfikat windows+ certyfikat SLPv2 = aktywowany windows). Tak jak pisałem klucz z naklejki zadziała, ale legalne to nie będzie...
  • #5 17783292
    reyalP
    Poziom 4  
    Dzięki, temat narazie zostawiam za zamknięty.
  • REKLAMA
  • #6 17789602
    lazania
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    A jak to jest z przepisem UE , który twierdzi że system oem można przenieść na inny system, jeżeli stary jest utylizowany ?
  • #7 17792459
    _DOMIN_
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    reyalP napisał:
    Dzięki.
    A tak wogole to za laptopem jest klucz aktywacyjny, a jak odpaliłem program do czytania klucza to wyskoczył zupełnie inny. Wiesz może o co chodzi?

Zły program do czytania klucza.
    Spróbuj tym:

http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html

Pokazuje taki sam klucz jak na naklejce.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, czy może przenieść klucz aktywacyjny Windows 10 Home z laptopa na nowy komputer bez odinstalowywania systemu z laptopa. Odpowiedzi wskazują, że zgodnie z licencjonowaniem Microsoft, przeniesienie klucza nie jest legalne, chyba że użyje się klucza z Windows 7. Użytkownik zauważa, że klucz odczytany z programu różni się od klucza na naklejce, co wyjaśniono jako klucz aktywacji OEM. Pojawia się również pytanie o przepisy UE dotyczące przenoszenia systemu OEM, jeśli stary komputer jest utylizowany. Użytkownik otrzymuje sugestię, aby użyć innego programu do odczytu klucza, który powinien pokazać ten sam klucz co na naklejce.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA