logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop ASUS z Win 8.1 nie uruchamia się - preparing automatic repair

Ethje 17 Lut 2019 00:32 411 4
REKLAMA
  • #1 17783463
    Ethje
    Poziom 7  
    Witam. Mam problem z moim laptopem. Dnia 17.02.2019 r. pojawił się problem z zacinaniem gry. Wyłączyłem laptop za pomocą przycisku żeby odlagować sprzęt. Gdy się włączył doznałem nagłego obniżenia wydajności. Wszystko się cięło. Nawet nie byłem wstanie włączyć przeglądarki. Po 10 minutach udręki jakoś udało mi się uruchomić laptopa ponownie, no prawie bo gdy uruchamiał się ponownie to wyskoczyło mi na ekranie - preparing automatic repair. Następnie recovery. Your pc needs to be repaired. I pojawiły się 3 opcje. Press enter, f8 i esc ktory prowadzi do biosu. Pierwsze dwie opcje nie działają. Proszę o jakąkolwiek pomoc. Jeżeli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje odnośnie sprzętu to wyślę. Z góry dziękuję. Wersja systemu to Windows 8.1. Ze sprzętem jest mały problem bo dokładnego modelu nie jestem w stanie podać. Jedynie, że to Asus z procesorem Intel Celeron N2830 @ 2.16 GHz, Grafika - Intel HD graphics oraz 4096 MB ramu.
  • REKLAMA
  • #2 17783487
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Ocena: 257
    A jak pracuje w trybie awaryjnym? I jaki to sprzęt?
  • REKLAMA
  • #3 17783724
    Ethje
    Poziom 7  
    mieszaczwcz napisał:
    A jak pracuje w trybie awaryjnym? I jaki to sprzęt?

Tzn? Mógłbyś bardziej mi wytłumaczyć ten tryb awaryjny?
  • REKLAMA
  • #5 17783986
    Ethje
    Poziom 7  
    enhanced napisał:
    F8 trzymać przy ładowaniu systemu żeby włączyć tryb awaryjny? (SAfe Mode)

No niby się udało. Pare razy włączało się i wyłączało, ale w końcu wyskoczyły ki te opcje. Kliknąłem 4 czyli safe mode i wyłączył się laptop.

Dodano po 8 [godziny]:

O dziwo jestem juz w stanie skorzystać z opcji z f8. Ale ani 4 ani 5 z safe modami nie działa. Proszę o pomoc
REKLAMA