logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica TAW 6123DCIWT - Woda wycieka podczas prania, co robić?

carroline90 23 Lut 2019 11:54 549 2
REKLAMA
  • #1 17798673
    carroline90
    Poziom 1  
    Witam ,

Mam problem z pralką. Pralka została zakupiona w sierpniu 2018 ale używana jest od Stycznia tego roku czyli nówka sztuka .
    Od pewnego czasu zauważyłam ,że leje się z pralki,ale wczoraj to już cała łazienka została zalana. Co może być przyczyną ? Pralka nowa , wąż ok ( suchy więc z niego się nie leje) nie znam się kompletnie na pralkach ktoś mógłby mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę podczas prania (gdzie patrzeć ) zwykle robię tak ,że pralka jest włączona i wychodzę z łazienki i przychodzę jak już jest po praniu więc ciężko mi zlokalizować źródło cieknącej wody.. Ale może ktoś miał podobny problem i mnie nakieruje.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 17798705
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4651
    Masz kilka możliwości, albo samej sprawdzić przynajmniej skąd jest przeciek,albo zgłosić reklamację. Myślę,że na początek należy zacząć od tej pierwszej możliwości. Może to być błahostka, np. w wielu pralkach, przy pompce brudnej wody, jest wężyk z małym korkiem, po to, by wypuścić resztkę wody, pozostającą w pompce, choćby z powodu zostawienia ją w zimnym pomieszczeniu(żeby nie zamarzła).Upewnij się, czy ten korek nie wysunął się.
  • #3 17798720
    olador
    Poziom 37  
    Ocena: 1447
    carroline90 skoro wężyk doprowadzający wodę jest suchy sprawdź czy pokrętło filtra wody jest dokręcone
    Załączniki:
    • Amica TAW 6123DCIWT - Woda wycieka podczas prania, co robić? 6123.jpg (47.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA