logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Gigaset SL 150 - problem z wyświetlaniem numeru CLIP w sieci Dialog

jarek1977 08 Wrz 2005 08:31 2325 5
REKLAMA
  • #1 1800549
    jarek1977
    Poziom 11  
    Mam telefon Siemens SL 150 pracujący w sieci Dialog. Niestety mam kłopot z prawidłowym odbiorem sygnału CLIP. Numer abonenta który dzwoni do mnie wyświetlany jest dopiero za drugim razem.Aby numer był widoczny trzeba najpierw puscic krótki dzwonek rozłączyć się wtedy nie widać CLIP ( ale prawdopodobnie ten numer gdzies zostaje w pamieci telefonu) bo jak puscze drugi dzwonek to wtedy numer jest widoczny. Ta sytuacja występuje najczesciej kiedy dzwoni do mnie ktos z komórki . Zdarza sie że numer wyświetla się za pierwszym razem ale sporadycznie. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje że ten sam numer dzoniącego raz się wyswietla a raz nie??
  • REKLAMA
  • #2 1802251
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Może być coś nie tak z wystawianiem FSK przez samego dostawcę lub sprzet pod który jest podłaczony telefon (o ile masz jakieś NT czy radiolinię).
    Miałem podobny problem z moim Gigasetem 4015 Comfort gdy był właczony do NT Aethra. Jak podłaczyłem się bezpośrednio pod linię analogową (centrala EWSD) problem prysł.

Wypróbuj telefon u kogoś innego kto ma telefon od TP. Inna centrala więc sprawdzisz co i jak.
  • REKLAMA
  • #3 1802497
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    A nie jest to czsem wersja na Francję...........?
    JAk nie to można spóbowac zmienic czas oczekiwania na drugi dzwon. Jest w SM.
  • REKLAMA
  • #4 1803414
    jarek1977
    Poziom 11  
    Telefon SL 150 kupiony był w Polsce i przeznaczony był do pracy w Polsce. Zamieniłem go na telefon Siemens Gigaset 4010 Comfort - CLIP działa bez zastrzeżeń. Wiec widocznie cos z telefonem.
  • REKLAMA
  • #5 1804501
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    To że kupiony i porzeznaczony nie zmienia niczego.(Vide kilka postów niżej) .Sprawdź co widnieje na bazie od spodu,. Stawiam piwo że wersja na Francję.
  • #6 2081887
    jarek1977
    Poziom 11  
    Ustaliłem przyczyne nie wyswietlania się sygnału Clip na swoim Siemensie SL150. Do jednego gniazdka telefonicznego Dialog miałem podłączone 2 telefony. Jeden stacjonarny oraz drugi w pokoju Siemens SL 150. Jak podłączony jest tylko SL 150 numer Clip wyświetla się za każdym razem jak do linii włącze drugi aparat (zwykły) następuje spadek sygnału, który powoduje że sygnał Clip już się nie wyświetla. Aby sygnał Clip wyświetlał się poprawnie telefon musi dostawać odpowiedniej jakości sygnał jeżeli sygnał jest zbyt słaby Clip nie pracuje poprawnie. Widocznie ten drugi telefon powodował pewne zakłócenia które zakłócały Clip.
    Być może ktoś wie jak rozdzielić fachowo sygnał telefoniczny do dwóch aparatów?
REKLAMA