logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z dysku zewnętrznego lub jak go naprawić? Dysk po upadku.

jo.anna 25 Lut 2019 09:22 543 3
  • #1 17803005
    jo.anna
    Poziom 7  
    Cześć wszystkim,
    Kilka dni temu spadł mi na ziemię dysk zewnętrzny. Obawiam się że coś się poważnie uszkodziło. Po podłączeniu go do komputera niby coś czyta są jakby foldery ale nie można nic więcej zrobić. Czy jest szansa go naprawić ? zależy mi na danych które na nim są. Słyszałam że są firmy które odzyskują dane ale to dość droga sprawa. Co mogę zrobić? i jakie są szanse że te dane się nie uszkodziły i tam nadal są ?
  • #2 17803011
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 363
    Jeżeli Ci mocno zależy na danych to nic więcej nie rób z dyskiem, bo każde jego podłączenie naraża na jeszcze większe ryzyko utraty danych... więc kontaktuj się z osobami/firmami do odzysku danych.

A jak chcesz się sam bawić, to napisz model dysku, rozbierz obudowę, zobacz czy idzie podłączyć pod PC i dalej można się bawić, ale to już tylko zabawa.
  • #3 17803032
    jo.anna
    Poziom 7  
    Nie brzmi to optymistycznie. A znasz może jakaś firmę / osobę która się czymś takim zajmuje ? Ja przeglądałam w internecie to są to serio duże koszty więc jak mam tyle inwestować wolałabym sprawdzoną, polecaną firme
  • #4 17803090
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 363
    Są osoby na forum, które się tym zajmują, ale nie licz, że ktoś Ci to zrobi za 100zł, szukaj w dziale " Naprawa HDD i odzysk danych".
REKLAMA