logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Siemens HMI KTP400 - Klepsydra przy starcie runtime, co robić?

Hectorek 26 Lut 2019 11:01 696 1
  • #1 17805627
    Hectorek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Pracuję już kilka dni nad projektem i wszystko szło dobrze, aż tu nagle.... podczas kolejnego ładowanie software do HMI, w momencie startu runtime pojawiła się klepsydra... i tak już zostało. Hmn... uszkodzony firmware? - zaktualizowałem, uszkodzony HMI? - podstawiłem nowy, efekt ten sam. Wina być więc musi po stronie programu TIA, ale nie dokonałem żadnych zmian w projekcie, w momencie kiedy wykoleił się runtime.
    Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, gdzie szukać błędu?
  • #2 17805931
    Hectorek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Pracuję już kilka dni nad projektem i wszystko szło dobrze, aż tu nagle.... podczas kolejnego ładowanie software do HMI, w momencie startu runtime pojawiła się klepsydra... i tak już zostało. Hmn... uszkodzony firmware? - zaktualizowałem, uszkodzony HMI? - podstawiłem nowy, efekt ten sam. Wina być więc musi po stronie programu TIA, ale nie dokonałem żadnych zmian w projekcie, w momencie kiedy wykoleił się runtime.
    Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, gdzie szukać błędu?

Dodano po 1 [minuty]:

Problem rozwiązany, choć wciąż nie wiem gdzie tkwił błąd, lecz na pewno znajdował się na RootScreen. Po usunięciu tego ekranu, utworzeniu nowego - z tymi samymi elementami, wszystko hula jak należy.
    Może macie jakieś sugestie, co mogło blokować runtime?
REKLAMA