Witam mam problem z piecem a mianowicie z czujnikiem ciągu kominkowego. Był skorodowany polutowalem wiem że nie można ale działa już 2 lata chciałbym go wymienić i pytanie czy sajakies zamienniki. Chodzi mi mianowicie o dobranie termistora PTC (pozystora) do czujnika ciągu kominowego? Może w sklepie ektronicznym bo obudowę mam i kabelek a nowy z obudową kosztuje jakieś 130zl i chciałbym zaoszczędzi c 😀Piec junkers nw 22-1 ke23
A druga sprawa taka i nie wiem co to jest. Podczas sezonu zimowego jak grzeje czasami się wyłącza raz dwa razy na dzień ale po chwili załącza się sam i dalej grzeje. Co to może być czy to wina tego czujnika? Nie jest może to codziennie bo ciężko to wyłapać bo piec mam w kotlowni nad łazienka i jak jest w łazience to słyszę że się wyłączył 😀
A druga sprawa taka i nie wiem co to jest. Podczas sezonu zimowego jak grzeje czasami się wyłącza raz dwa razy na dzień ale po chwili załącza się sam i dalej grzeje. Co to może być czy to wina tego czujnika? Nie jest może to codziennie bo ciężko to wyłapać bo piec mam w kotlowni nad łazienka i jak jest w łazience to słyszę że się wyłączył 😀