MAN Electronics napisał: Było by miło gdybyś nie dawał porad które mogą znacząco zaszkodzić uszkadzając nawet sterownik FFR lub EDC poprez podawanie "lewego napięcia".
Gdym tego nie robił bez konsekwencji, podobnie jak wielu kierowców (a nim nie jestem ...obecnie) nie napisał bym tego. Jak zapewne wiesz ten mały przekaźnik ma sterowanie podawane przez wtyczkę hermetyczną i bez jej odłączenia, czyli odłączenia możliwości podania "lewego napięcia" na EDC wysterować się go nie da. Przynajmniej w cywilizowany sposób. I tu ja przypominam, że piszemy o MANIE TGL, a nie o innych markach gdzie to, o czym piszesz jest możliwe. Do tego trzeba mieć także w aucie "mały niezbędnik", aby to zrobić. Są także inne "hardcorowe" metody ale ich na moje szczęście nie wymieniłem. Ten Maniek z zaśniedziałym przekaźnikiem, o którym pisałem w ten właśnie sposób wrócił z trasy. Lepsze to niż danie ciała u klienta lub nocka w polach. Ale OK, biorę sobie do serca co piszesz.
MAN Electronics napisał: "Pod atrapą i pod plastikową osłoną elektryki." jak już jest to jest w centralnej elektryce czyli prawa strona nad nogami pasażera.
Ja go znalazłem od zewnątrz tam gdzie napisałem, co mnie mocno zdziwiło, tym bardziej, że stan złącz wskazywał, że najlepsze miejsce to to nie jest i nie wyglądało to na działanie takiego ignoranta za jakiego pewnie mnie uważasz. Uznałem, że skoro tam jest to niech zostanie, bo gdyby ponownie był problem, to ktoś kto zna MANa na wylot będzie szukał właśnie tam.
MAN Electronics napisał: P.S. Atego to Mercedes tutaj piszemy o Manie ...
Pisałem także o "Reni" pisząc o wykrywaniu luzu, czyli N. Dobrze, że nie napisałem jak tam zrobione jest fabrycznie obejście awarii czujnika luzu. Dopiero by było.
A na zakończenie to czytając Twoje wpisy na forum wiele się dowiedziałem i szanuję Ciebie , Twoją wiedzę oraz chęć pomagania innym, ale ...