logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ekspres Jura S9 Avantgarde wyświetla cyferki i tray missing - co robić?

wlodek98 01 Mar 2019 15:26 4338 6
REKLAMA
  • #1 17812857
    wlodek98
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z ekspresem jak w tytule, otóż ekspres wyświetla mi napis z którym wcześniej się nie spotkałem, dziwne cyferki z dwukropkami co nacisnę jakiś przycisk to cyferki się zmieniają. Próbuję przyciskami coś wymusić na nim, to wyskakuje komunikat tray missing i tak na zmianę cyferki i tray missing. Ekspres użytkuję parę lat, ogólnie ogarniam jak się coś z nim dzieje ale w tym przypadku nie wiem, gdzie szukać przyczyny.
    Ekspres Jura S9 Avantgarde wyświetla cyferki i tray missing - co robić? Ekspres Jura S9 Avantgarde wyświetla cyferki i tray missing - co robić?
  • REKLAMA
  • #2 17813058
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 998
    Pewnie nie widzi tacki na skropliny, dosuń, sprawdź jej czystość i czy ew nie ułamał się jakiś element włączający czujnik....
    Jak to nic nie da to trzeba sprawdzić sam czujnik, bywają mechaniczne, elektryczne i magnetyczne.
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • #3 17813438
    wlodek98
    Poziom 9  
    Styki tacy wyczyszczone, to może ten czujnik, ale gdzie go szukać? I drugie pytanie: co to są te cyfry? tak jakby jakiś licznik? Jak tylko włączę ekspres, to one się pokazują.
  • #4 17813871
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 998
    Cyfry na fotce są nieczytelne, może to licznik zrobionych kaw :|
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • #5 17814455
    wlodek98
    Poziom 9  
    Zdjęcie dokładniejsze Ekspres Jura S9 Avantgarde wyświetla cyferki i tray missing - co robić?
  • REKLAMA
  • #6 17936284
    sp7vtq
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Uwalona elektronika. Najczęściej od burzy albo przepięcia w sieci.
  • #7 18054976
    albercik36
    Poziom 10  
    Ocena: 26
    Zdarzyło mi się to. Po wymianie logiki było dobrze aż do momentu wgrania numeru ekspresu. Temat powrócił. Reasumując. Po wymianie modułu logicznego nie wgrywać numeru fabrycznego ekspresu i będzie ok. Producent (Jura Szwajcaria) nie umiał w tym temacie pomóc. Przyczyna powstania takiego problemu nie była ustalana.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ekspresem Jura S9 Avantgarde, który wyświetla nieznane cyferki oraz komunikat "tray missing". W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym brak tacki na skropliny, uszkodzenie czujnika, a także potencjalne problemy z elektroniką, takie jak uszkodzenia spowodowane burzą lub przepięciem. Wskazano również, że cyferki mogą być licznikami zrobionych kaw. W przypadku wymiany modułu logicznego, zaleca się unikanie wgrywania numeru fabrycznego ekspresu, co może prowadzić do powrotu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA