logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] 4 inch tft touch shield jak podłaczyć do arduino mega 2560

domel135 01 Mar 2019 20:11 882 5
REKLAMA
  • #1 17813391
    domel135
    Poziom 2  
    waveshare 4inch-tft-touch-shield.
    jak podłączyć ten ekran do arduino mega

Ucglib_ILI9486_18x320x480_SWSPI ucg(/*sclk=*/ 52, /*data=*/ 51, /*cd=*/ 7, /*cs=*/ 53, /*reset=*/ 8);//co wpisac w tym miejscu ,wpisuje piny do których mam podpięty ekran i nic Poprawnie się kompiluje wgrywa i zero reakcji
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17818157
    domel135
    Poziom 2  
    Podłączałem do uno i nic się nie dzieje
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17818630
    kaczakat
    Poziom 34  
    Ocena: 230
    To nie martw się tymczasem podłączeniem do MEGA, tylko uruchom na UNO, tu już wszystkie piny masz jak trzeba, nie ma obawy, że jakiś kabelek nie łączy, itp. - dla wybitnych, oczywiście da się źle podłączyć, sprawdź dwa razy czy nie przesunąłeś o jeden pin. Dopóki nie ruszy masz do wyboru uszkodzenie wyświetlacza lub niewłaściwe biblioteki. Ale przykłady napisane do shielda powinny ruszać od strzału, jeśli właśnie takie masz, to stawiam na uszkodzenie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 17818776
    domel135
    Poziom 2  
    Wieczorem sprawdzę na uno

Dodano po 11 [godziny] 52 [minuty]:

Shield działa jak należy ,na mega bezpośrednio wpięty w płytkę ,na bibliotekach ze strony producenta. Rusza od razu . Na ucglib utft nie działa. Człowiek czasami kombinuje na około żeby potem dojść do czegoś co jest oczywiste. Dzięki za pomoc . Pozdrawiam
  • #6 17820490
    domel135
    Poziom 2  
    Wieczorem sprawdzę na uno

Dodano po 11 [godziny] 52 [minuty]:

Shield działa jak należy ,na mega bezpośrednio wpięty w płytkę ,na bibliotekach ze strony producenta. Rusza od razu . Na ucglib utft nie działa. Człowiek czasami kombinuje na około żeby potem dojść do czegoś co jest oczywiste. Dzięki za pomoc . Pozdrawiam

Dodano po 4 [minuty]:

Działa na bibliotekach ze strony producenta
    Ucglib i utft nie działa chociaż to ili9486 i teoretycznie ucglib go obsługuje ale nie działa.
REKLAMA