logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Dobry smartfon do użytkowania na co dzień, budżet: 850zł max.

lopez93x 03 Mar 2019 14:47 612 7
REKLAMA
  • #1 17817044
    lopez93x
    Poziom 8  
    Witam,
    poszukuję w miarę porządnego smartfona w kwocie do 800zł, góra 850.

1. Nowy/używany: NOWY
    2. Jaką markę/model preferuję lub używałem do tej pory: Nie jestem nastawiony na żadną konkretną, do tej pory używałem jednej ze starszych xperii.
    4. System operacyjny: Android
    5. Klawiatura powinna być: dotykowa
    6. Wielkość wyświetlacza: 5"-6", aczkolwiek 6 cali to już dla mnie troszkę za dużo...
    7. Do czego głównie potrzebny będzie telefon: do wszystkiego po trochu, aczkolwiek raczej nie do wymagających gier.
    8. Na jakich funkcjach zależy mi najbardziej: solidna bateria i żeby się nie przycinał.
    9. Jakie funkcje są mi całkowicie zbędne lub też mniej ważne: nie musi robić zdjęć ultra hiper mega HD.
    10. Warunki/miejsca w których głównie będzie użytkowany telefon: użytkowany na co dzień, nie w warunkach ekstremalnych.
    11. Założony budżet: 600-850zł.

Pozwoliłem sobie zrobić research na własną rękę. Jego efekty można zobaczyć w pliku, który załączyłem do tematu. Takie robocze zestawienie wszystkiego, co w jakikolwiek sposób przykuło moją uwagę. Nie ograniczam się jednak do tej listy.
    Załączniki:
    • telefonyy.xlsx (451.46 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 17823358
    ruziok
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Jak nie jesteś zwolennikiem znaczka na telefonie to polecam coś z CUBOT ,ULEFONE

Dodano po 8 [minuty]:

Możesz też coś wybrać z Doogee ,GuoPhone,Geotel, też bedziesz dzwonił
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 17823942
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    ruziok napisał:
    Jak nie jesteś zwolennikiem znaczka na telefonie to polecam coś z CUBOT ,ULEFONE

Po caps-locku stwierdzam, że kolega jest jednym z tych który pisze upośledzone posty byleby napisać, a nie pomóc. Cubota odradzam kategorycznie. Telefony takich producentów to mają być "dobre" tylko na papierze. A w rzeczywistości problemy z zasięgiem, kiepskie głośniki, które są też ciche i przez to ciężko rozmawiać, słabe wyświetlacze jeśli chodzi o czułość, interpolowane zdjęcia żeby się było czym poszczycić (szkoda, że tylko na papierze) itp.

ruziok napisał:
    Możesz też coś wybrać z Doogee ,GuoPhone,Geotel, też bedziesz dzwonił

Tylko, że autor nie szuka telefonu tylko do dzwonienia, a tak przy okazji... Skoro polecasz to wiesz chociaż czy do dzwonienia się nadają? W niektórych telefonach no name'owych marek głośniki od rozmów są tragicznej jakości.
  • Pomocny post
    #6 17828274
    margi85
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Ja bym uderzał w Redmi Note 5 ew. 6 jak się akceptuje nocza. Można też poczekać na oficjalny start Redmi Note 7 w Polsce, bo to może pociągnąć za sobą spadek cen poprzednich.
    Pomyślał bym też nad ASUS ZenFone Max Pro M1.
  • REKLAMA
  • #7 17846260
    lopez93x
    Poziom 8  
    Wybaczcie, że nie śledziłem na bieżąco tematu.
    Mój wybór padł na Xiaomi Mi A1. Nie wziąłem A2 ani RN5, ponieważ wolałem wyświetlacz 5.5".
    Z telefonu jestem zadowolony, choć jeszcze sporo rzeczy muszę na nim ogarnąć.
    Fajne jest to, że telefon był wypuszczany na rynek z andkiem 7.1, a tutaj po uruchomieniu i 2 lub 3 aktualizacjach mam wersję 9.0.

Temat pozostawiam otwarty przez 24 godziny, w razie gdyby ktoś miał do mnie jakieś pytania co do Mi A1.
    Dziękuję za pomoc tym, którym się chciało zabrać głos. :)
  • #8 17849369
    lopez93x
    Poziom 8  
    kupiłem wymarzony telefon, dziękuję, dobranoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał nowego smartfona w budżecie do 850 zł, preferując model z systemem Android, dotykową klawiaturą oraz wyświetlaczem o wielkości 5"-6". Kluczowe wymagania to solidna bateria i płynne działanie, bez potrzeby robienia zdjęć w wysokiej rozdzielczości. W odpowiedziach polecano głównie smartfony marki Xiaomi, w tym modele Mi A2, Mi8 Lite oraz Redmi Note 5 i 6. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na Xiaomi Mi A1, doceniając jego wydajność oraz możliwość aktualizacji systemu do wersji 9.0.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA