logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Obudowa MicroATX pod chłodzenie o wysokości 162mm

kitor 04 Mar 2019 10:17 1008 8
REKLAMA
  • #1 17818781
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Hej,
    posiadam komputer z chłodzeniem Thermalright Macho rev. B. Maleństwo ma jedynie 162mm i tu pojawia się problem. Co nie znajdę, zwykle wspiera chłodzenie do wysokości około 150mm :cry:

Szukam obudowy pod płytę MicroATX (z naciskiem na MicroATX, nie chcę obudowy pełnej wysokości która mieści standardową płytę), w której zmieści się komputer z tym chłodzeniem.

Aspekty wizualne mnie totalnie nie interesują (może być szyba na cały bok, jak i wystrój lat 90). Karta graficzna ma 252mm długości (Palit 1060 3GB), acz zawsze mogę usunąć stelaż od dysków gdyż w środku znajdą się tylko dwa dyski SSD.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17818889
    kitor
    Poziom 34  
    O, świetne, nie pomyślałem o obudowach z płytą mocowaną w poziomie! Zapisana na [na razie jednoelementową] listę.
    Natomiast jakby ktoś znał inną propozycję, bardziej klasyczną (pionową) to też chętnie rozważę.
    Tak, ta ma możliwość instalacji płyty w pionie, oczywiście chodzi mi o taką wyższą niż szerszą (tu jest kwadrat i zasilacz ląduje w pionie za płytą)
  • REKLAMA
  • #5 17818899
    kitor
    Poziom 34  
    Tak, nie zdążyłem edytować. Chodzi mi o taką wyższą niż szerszą (tu jest kwadrat i zasilacz ląduje w pionie za płytą). Ot, komputer będzie podwieszony pod biurkiem z regulacją wysokości, więc węższa sprawdziłaby się nieco lepiej.

[e]
    Wprawdzie wchodzimy tu w wyższe kwoty, ale widzę że Thermaltake ma sporo tego typu obudów dedykowanych pod chłodzenie do 180mm. Dzięki za nakierowanie.
  • REKLAMA
  • #6 17818971
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4840
    Obudowa IN WIN 103 black bardzo szeroka, ale maksymalnie wchodzi radiator 160mm - Można by lekko zmodyfikować panel boczny (plexiglass) i poszerzyć go w tym miejscu.
  • #7 17818982
    kitor
    Poziom 34  
    Namierzyłem takie cudo: https://www.morele.net/obudowa-jonsbo-c3-plus-czarny-5570228/
    I o ile będzie dostępne, chyba przy nim zostanę. Umiejscowienie portów też pasuje, montując to przy prawej nodze biurka będą w razie czego łatwo dostępne.

Od razu ponarzekam na wszelkie wyszukiwarki Allegro, Morele, etc - fajnie że można wybrać MicroATX, pytanie jak "odjąć" od wyszukiwania ATX ;)
  • #8 17819002
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4840
    https://www.alternate.pl/Jonsbo/JB-C3-Plus-Black-Obudowa-typu-Tower/html/product/1434033?

kitor napisał:
    jak "odjąć" od wyszukiwania ATX
    Wybierz rodzaj obudowy, a nie jej standard. Przykładowo obudowa MiniTower itp.

Nie ma idealnych wyszukiwarek.
  • #9 17840847
    kitor
    Poziom 34  
    Obudowa przyszła, także potwierdzam że chłodzenie się bez problemu schowało :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje obudowy MicroATX, która pomieści chłodzenie Thermalright Macho rev. B o wysokości 162mm. W odpowiedziach zasugerowano kilka modeli, w tym Thermaltake Core V21, który umożliwia montaż płyty w poziomie, oraz IN WIN 103, która wymaga modyfikacji dla radiatora 160mm. Użytkownik znalazł również obudowę Jonsbo C3 Plus, która spełnia jego wymagania. Wskazano na trudności w wyszukiwaniu obudów MicroATX w popularnych serwisach, co utrudnia znalezienie odpowiednich modeli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA