Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

bmw 520 e-34 92r problem z alarmem i centralnym zamkiem

szczepak 08 Sep 2005 23:07 2034 9
Automation24
    szczepak
    Level 11  
    Witam!
    POsiadam opisane auto i prosze o pomoc!
    chcialem podlaczyc centralny pod alarm ( sterowanie masa i pewnie bedzie trzeba to zamienic na sterowanie + przez przekazniki)
    i nie dziala do konca dobrze!tz nie rygluje i nie dziala z kluczyka
    prosze o podanie przewodow 9kolorow, na jakiej kostce) na ktore trzeba sie wpiac ( bo ja chyba nie trafilem do konca dobrze) i w ktorym miejscu najlepiej!
    z gory dzieki za pomoc
  • Automation24
    Ambulans
    Level 21  
    Sterowanie (+)
    Żółte 26 konektorowe złącze znajdujące się pod tylnym siedzeniem
    pin nr 7 - zamykanie
    pin nr 16 - otwieranie

różne wersje miały różne kolory więc nie patrz na kolor kabla tylko na nr pina
  • Automation24
    szczepak
    Level 11  
    ok jutro bede montowal wiec sprawdze
    dzieki wielkie i mam nadzieje ze bedzie ok:)
    kukoslaw
    Level 2  
    Podepnę sie pod temat mam BMW 525 93r i silicona ultimate ars
    podpiołem sie sterowaniem przez przekaznik do kabli wychodzących z drzwi pasażera zólto/biało/zielony i biało/zielony i niby działa ale jest jeszcze kabel niebieski który jak podpinam pod krancowy w drzwiach to wtedy nie działa zamykanie tylko otwieranie działa . ale alarm przekładałem z takiego samego auta tylko rok 91r. i tam działalo tylko ze do niebieskiego kabla były podpiete trzy diody i do dwóch stałe 12 a do jednej masa a to wszystko jest brane z zółtej kosci i nie mogę tego rozgryść wiec prosze o jakies wskazówki
    szczepak
    Level 11  
    niestety nie dziala wedlug rady ambulansa
    wciaz czekam na rade
    Ambulans
    Level 21  
    Jeśli wymontowałeś moduł to napewno nie zadziała cały zespół musi być zmontowany a wtedy najlepiej go obróć i kolejno zamykaj i otwieraj c.z. sprawdzając na których pinach będzie pojawiał się impuls (+). Całe sterowanie c.z. znajduje się w tym module do, którego jest podłączone żółte złącze.
    mnns
    Level 11  
    Wiatam
    Przepraszam, że się wpinam ale mam pytanie gdzie znajde w 520-ce złącza do czujników otwarcia dżwi, chodzi mi dokładnie o to wktórym miejscu się znajdują, ponieważ nie wiem gzie szukać
    Anonymous
    Anonymous  
    mnns
    Level 11  
    Wielkie dzięki za podpowiedż, czujniki dżwi podpiąłem, lecz central nie chce mi tak chodzić nie wiem co jest grane???
    Anonymous
    Anonymous