logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SSD Kingston SUV500MS/240G jako RAW w Win 7 po instalacji XP

morbidelli 10 Mar 2019 13:30 588 2
REKLAMA
  • #1 17832103
    morbidelli
    Poziom 2  
    Witam.
    Na wstępie proszę o przeniesienie tematu-jeśli umieściłem w złym dziale.

Posiadam laptop Hp nc6120. (Używam go do obsługi starych programów w związku z czym nie mogę go wymienić.)

Ostatnio zaczęło mi brakować miejsca na dysku hdd postanowiłem więc zamontować większy dysk. Po wielu przemyśleniach kupiłem na przyszłość dysk ssd "kingston suv500ms/240g" na złącze msata. Zamontowalem go w laptopie za pomocą przejściówki msata>ide44pin . Początkowo inatalator xp nie chciał ruszyć na tym dysku. Podlączylem więc dysk do komputera z win7. Komputer wykrył dysk lecz bez żadnych partycji,sformatowalem dysk windowsowym narzędziem i utworzylem jedną partycje. Następnie dysk zamontowalem znowu w laptopie instalacja xp przebiegła pomyślnie, wszystko ładnie działa. Jednak coś mnie naszło podłączyć ten dysk znów pod win7 i po podlaczeniu znów mi win7 wyrzuca błędy, że dysk jest
    nie sformatowany i, że jest w systemie plików raw, jak to możliwe skoro jest na nim zainstalowany xp. Czy ktoś ma jakiś pomysł o co tu może chodzić? Dziękuje za każdą pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 17832689
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1624
    Pokaż 100 pierwszych jego sektorów z DMDE.
  • #3 17832907
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    Lepiej pokaż screen z DMDE z widoku okna partycje, po wybraniu dysku z urządzeń fizycznych.
REKLAMA