Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xiaomi redmi 6a odblokowanie bootloadera

jarek21402140 14 Mar 2019 19:56 1836 7
    jarek21402140
    Conditionally unlocked
    Witam,
    Potrzebuję odblokować bootloader w xiaomi redmi 6a, ale coś mi nie wychodzi. Robię dokładnie tak samo jak na flimikach YouTube i ciągle błędy. Muszę odblokować bootloader, żeby usunac konto xiaomi, które klient zapomniał. Posiadam klucz mrt key, który bez problemu usunie to konto, ale wywala błąd, gdyż urządzenie ma zablokowany bootloader. Ktoś może pomóc?
    xXshogunXx
    Level 14  
    jarek21402140 wrote:
    Witam,
    Potrzebuję odblokować bootloader w xiaomi redmi 6a, ale coś mi nie wychodzi. Robię dokładnie tak samo jak na flimikach YouTube i ciągle błędy. Muszę odblokować bootloader, żeby usunac konto xiaomi, które klient zapomniał. Posiadam klucz mrt key, który bez problemu usunie to konto, ale wywala błąd, gdyż urządzenie ma zablokowany bootloader. Ktoś może pomóc?

Z tego co mi wiadomo to xiaomi jest tak skonstruowanie że nie ma żadnych programów na odblokowanie bootloader natomiast jest to możliwe tylko i wyłącznie stroną xiaomi w której prosisz o odblokowanie go podając przyczynę czemu chcesz go odblokować po czym dostajesz specjalny kod do odblokowania bootloader działający tylko na tym urządzeniu który zaznaczyłeś w prośbie.
    Dodaj link do filmu który oglądałeś.
    xXshogunXx
    Level 14  
    jarek21402140 wrote:
    https://m.youtube.com/watch?v=E0emjKMWbNM&t=158s

i ten

https://m.youtube.com/watch?v=SwF6TlCyGqw

u Tego gościa ładnie usuwa konto, u mnie wyskakuje błąd, który jutro pokaże.

Nie jestem pewny czy ci się uda go odblokować jeśli masz zablokowany telefon kontem google i aktywnego bootloadera to chyba tego nie uda ci się zrobić

Bootloader info
    jarek21402140
    Conditionally unlocked
    konto Google nie mam pojęcia czy jest bo nawet nie mogę nigdzie dalej przejść bo zaraz po włączeniu telefonu włącza się czarny ekran że telefon jest zablokowany, mam drugie urządzenie do ściągnięcia FRP więc zacznę od konta google, może to ono blokuje cała sytuacje.

---------------------------

Próbowałem usunąć konto FRP google, ale nie udało się (operation is failed)... Dziwna sytuacja, jeszcze nie miałem takiego telefonu, żeby nie móc usunąć konta google. Tracę siły już na niego, nie wiem czy sobie odpuścić i oddać klientowi telefon...
    spinex
    Level 15  
    Jak telefon ma zablokowany bootloader przez Xiaomi, to nic nie zrobisz, bo bootloader moze odblokowac tylko Xiaomi (podac kod). Jesli telefon byl podbiety juz pod czyjesz konto, to klamka zapadla. Podobna sytuacja jest teraz z Huawei i innymi markami...
    Karaczan
    Level 41  
    Kiedyś był podobny temat o Redmi Note5Pro.
    Da się.
    XiaoMIFlash i edycja pliku rawprogram0.xml by sflashował też partycję persist.
    Z nudów testowałem osobiście na swoim RN5Pro...
    xXshogunXx
    Level 14  
    spinex wrote:
    Jak telefon ma zablokowany bootloader przez Xiaomi, to nic nie zrobisz, bo bootloader moze odblokowac tylko Xiaomi (podac kod). Jesli telefon byl podbiety juz pod czyjesz konto, to klamka zapadla. Podobna sytuacja jest teraz z Huawei i innymi markami...

Dokładnie tak, konto google blokuje wstęp do ustawień jak nie masz dostępu do nich np do debugowania to już zapomnij o odblokowaniu telefonu. bez debugowania przez usb nie wyłączysz bootloadera a bez niego nie skasujesz konta. Producenci teraz coraz bardziej stawiają na zabezpieczenie telefonu tak by nie dało się zrobić hard reset by osoby trzecie mogły z niego korzystać po odnalezieniu lub kradzieży.