logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] E46 2.0benzyna Po skasowania błędów nie odpala .

Adik922 18 Mar 2019 20:15 1302 6
REKLAMA
  • #1 17851611
    Adik922
    Poziom 6  
    Witam. Mam problem z BMW e46 2.0 benzyna 143konie . Problem polega na tym że byłem u mechanika bo odcinalo mi gaz po podłączeniu pod kapustę wyszło że z gazem jest wszytko ok. Wyszedł inny błąd 4 cewki 5.200 . Mechanik skasował mi błędy zgasiłem auto poszedłem się rozliczyć i umówić na wymianę tej cewki . Po czym odjechalem normalnie do domu . Po zgaszeniu silnika i ponownej próbie podpalenia nie chce palić. Dodam że podczas powrotu zapaliła się EMI kontrolka . Wcześniej samochód nie równo pracował falowal delikatnie na obrotów i podczas przyspieszania szarpać do 2.5tysiecy obrotów . Teraz wogole nie chce odpalić . Gaz roczny . Proszę o poradę
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17853649
    Janomen
    Poziom 12  
    Ocena: 38
    Podaj więcej informacji - jaki typ gazu sekwencja czy zwykły , jaki jest efekt po odpięciu gazu , jakie błędy pokazuje komputer, czy słuchać pompę paliwa, czy jest iskra ?
  • REKLAMA
  • #4 17853792
    Adik922
    Poziom 6  
    Problem nie leżał po stronie gazu . Tylko cewki . A problem polega że po zapaleniu się kontrolki Emi nie mogę uruchomić silnika .

Dodano po 51 [sekundy]:

Problem nie leżał po stronie gazu . Tylko cewki . A problem polega że po zapaleniu się kontrolki Emi nie mogę uruchomić silnika . Samochód chodził na benzynę i błąd wyskakiwal 4 cewki . I katalizatory .
  • Pomocny post
    #5 17855649
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1083
    Niech ktoś kumaty podłączy pod komputer, np INPE i przeczyta błędy.
  • REKLAMA
  • #6 17856459
    maiami
    Poziom 23  
    Ocena: 67
    sprawdził bym czy nie jest rozciągnięty łańcuch rozrządu w tych silnikach częsta usterka

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z BMW E46 2.0 benzyna, który nie odpala po skasowaniu błędów przez mechanika. Wcześniej występowały problemy z odcinaniem gazu oraz błędy dotyczące cewki zapłonowej. Po skasowaniu błędów i próbie ponownego uruchomienia silnika, zapaliła się kontrolka EMI, a silnik nie reaguje na rozruch. Użytkownik podkreśla, że problem nie leży po stronie instalacji gazowej, lecz cewki zapłonowej oraz potencjalnych problemów z katalizatorem. Wskazówki dotyczące diagnostyki obejmują podłączenie do komputera diagnostycznego oraz sprawdzenie łańcucha rozrządu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA