logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

kontaktron z pętlą przeciwsabotażową rozwinięcie do 2EOL w innym wydaniu

jarek~~ 19 Mar 2019 14:17 1518 4
REKLAMA
  • #1 17853113
    jarek~~
    Poziom 9  
    Ocena: 12
    Witam,
    jako, że ostatnio miałem okazję bliżej przyjrzeć się tematowi EOL i 2EOL, oraz udało mi się kupić taniej kontaktrony alarmtech'a w tym jeden z nich tylko z pętlą antysabotażową postanowiłem zgłębić temat. Poniżej przedstawiam rysunek moich wypocin, proszę o komentarze, czy waszym zdaniem warto zawracać sobie głowę takim sposobem montażu, a może zauważycie jakieś słabe strony tego schematu? EDIT: rezystory oczywiście są tuż przy samym kontaktronie, a jeden łączący dwa obwody kontaktronu i pętli sabotażowej w centrali.
    Załączniki:
    • kontaktron z pętlą przeciwsabotażową rozwinięcie do 2EOL w innym wydaniu kontaktron.jpg (22.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 17853181
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    witam
    Sprawdź przy okazji czy tolerancja centrali nie zabije Ci pomysłu -zmiejszenie rezystancji linii o 30 %.a właściwie 0 15% jak w stanie otwarym styk..
    Drugie to ciekawe wyliczyłeś rezystory - będziesz je szlifował z większych ? :D
    Pozdr. J.
  • REKLAMA
  • #3 17853225
    jarek~~
    Poziom 9  
    nie wyliczyłem, takie wartości są w typoszeregu, zresztą nie chodzi tu o pojedyncze omy a o pomysł, jeśli wolisz może być 370
  • REKLAMA
  • #4 17853257
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    No ok to jeszcze ta tolerancja wejścia 2EOL, jak Ci ktoś to zaatakuje na zwarcie linii do kontaktromu - zostanie jeszcze 700 om system może to potraktować jako ok....
    Pozdr. J.
  • #5 17855425
    jarek~~
    Poziom 9  
    dzięki za sugestie, czyli pozostaje kwestia tolerancji wejść w centrali i stabilności rezystorów w różnych warunkach.
REKLAMA