logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Sony RXD7 - brak dźwięku, możliwe przyczyny i naprawa?

rybaryb 09 Wrz 2005 18:18 1526 2
REKLAMA
  • #1 1804618
    rybaryb
    Poziom 2  
    Witam wyrwałem niedawno starą wieże sony RDX7 kupiłem za 50 zico ale to mniej ważne :) Po zakupie wpadłem do domu podłączyłem ładnie wszystko zaczeło świecić :) podłączyłem głośniczki a tam ciiiiiiiiiiichosza:(

Zaraz wskoczyłem na neta w poszukiwaniu informacji naczytalem się o popalanych końcówkach mocy z tym że wtedy na wyświetlaczu powinno pokazać się POWER PROTECT a u mnie tego nie ma !! Znalazłem też coś o zimnych lutach wiec ja otworzyłem i wiecie co tak badziewnych lutów jeszcze nie widziałem:P Nie to że ja robię lepsze ale te wylądały jakbym je robił w domu lutownicą dziadka :) Ale mniejsza o to żadnych pęknieć ani nadkruszeń nie widziałem !!

Co jeszcze mogło przytrafić się bidulce ?? Muszę powiedzieć że stała prawie pół roku w garażu ale ponoć przedtem działała?? co radzicie ??

Z góry dzieki za pomoc !!

POZDRO
  • REKLAMA
  • #2 1804816
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2347
    Pomierz napiecia na układzie scalonym- koncówka mocy.
  • #3 1804975
    rybaryb
    Poziom 2  
    Wisz chyba obejdzie się bez mieżenia bo na kablach głośnikowych jest gługa total jakby w końcówkach nie było ani kszty prądu !!

Wieża działa na wyjściu out podłączona do innej z in wiec tylko brak napięcia w końcówkach !! może trzeba coś podlutować bo za końcówki niechciałbym się brać!! I dlaczego skoro to końcówki wieża nie wykazuje błedów?? radiator zimny wiatrak nie kręci się ?? why ?? :)
REKLAMA